Η Aegean Rebreath υποστηρίζει τις προσπάθειες έναντι της υπερδόμησης στις Κυκλάδες

Το φαινόμενο της υπερδόμησης στις Κυκλάδες προβληματίζει και δημιουργεί ανασφάλεια στις τοπικές κοινωνίες. Δεν είναι τυχαίο τo γεγονός πως το 2023 ο υψηλότερος αριθμός νέων οικοδομικών αδειών αφορούσε νησιωτικούς δήμους. Την ίδια στιγμή, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται επηρεάζοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων καθώς η διαθεσιμότητα του νερού, η διαχείριση των απορριμμάτων, η διαθεσιμότητα και η επιβάρυνση των φυσικών πόρων αναδεικνύονται πλέον μέγιστες προτεραιότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Aegean Rebreath όπως και άλλα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων, μετά από πρωτοβουλία του δήμου Θήρας, υπέγραψαν επιστολή για την ανάγκη αντιμετώπισης της υπερδόμησης στις Κυκλάδες. Η επιστολή στάλθηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού και σε αρμόδια υπουργεία τονίζοντας «την επείγουσα ανάγκη για την αξιολόγηση των υφιστάμενων συνθηκών που διαμορφώνονται από την υπερδόμηση στα νησιά των Κυκλάδων, όπως και την ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να μην διαμορφώνονται τετελεσμένα, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου ο πολεοδομικός σχεδιασμός βρίσκεται σε αρκετά νησιά σε εξέλιξη».

Η Aegean Rebreath αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα ως βασική απειλή για τη βιωσιμότητα των νησιών. Δεν μπορεί να αγνοήσει τα μηνύματα των τοπικών κοινωνιών ούτε τα συνεχή δείγματα υποβάθμισης του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η συγκεκριμένη επιστολή εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την άποψη των τοπικών κοινωνιών όπως και τη σημασία του ρόλου του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Για να διαβάσετε την επιστολή παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop