Η ομάδα

Aegean Rebreath

Το κοινό ενδιαφέρον και οι κοινές ανησυχίες για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι αυτά τα στοιχεία που έφεραν κοντά μια μεγάλη παρέα ανθρώπων προερχόμενων από πολύ διαφορετικούς χώρους. Η ομάδα μας αποτελείται από στελέχη με διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό που δηλώνουν ενεργοί πολίτες και στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου μοντέλου προστασίας των θαλασσών μας όπως και στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας για το θαλάσσιο περιβάλλον. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει!

Διοικούσα Επιτροπή

Γιώργος Σαρελάκος

Γιώργος Σαρελάκος

Ο Γιώργος Σαρελάκος είναι Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και Εκτελεστικός Διευθυντής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Aegean Rebreath. Για αρκετά χρόνια έχει εργαστεί στο πεδίο της ανάπτυξης και της ανάλυσης εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας και πολιτικών. Κατά τη διάρκεια αυτή συνεργάστηκε με θεσμικούς φορείς, διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, τον ιδιωτικό τομέα και δραστηριοποιήθηκε σε ζητήματα συνηγορίας, διακυβέρνησης και ενίσχυσης του δυναμικού, υιοθετώντας πάντα πολυτομεακή προσέγγιση. Έχει διατελέσει μέλος πλήθους ομάδων εργασίας και δεξαμενών σκέψης και έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων και συνεντεύξεων σε εθνικά και διεθνή Μ.Μ.Ε. Μέσω της Aegean Rebreath, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη ενός εθνικού μοντέλου για την προστασία των θαλασσών μας που ενώνει την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών. Ο Γιώργος Σαρελάκος είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διοίκηση Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κατερίνα Κοφινάκου

Κατερίνα Κοφινάκου

Η Κατερίνα Κοφινάκου είναι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Aegean Rebreath και επικεντρώνεται στην οργάνωση και τη διαχείριση διοικητικών και επιχειρησιακών θεμάτων όπως και στην υλοποίηση έργων. Στο παρελθόν, έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα, αποκτώντας πολυετή εμπειρία σε ζητήματα επιχειρηματικής αποτελεσματικότητας, τυποποιημένου σχεδιασμού διαδικασιών και βελτιστοποίησης της εταιρικής λειτουργικότητας. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας, με προσέγγιση στη συμπεριφορά, τις δυνατότητες και τα κίνητρα του ανθρώπου.

Παναγιώτης Λούλης

Ο Παναγιώτης Λούλης είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Κατέχει επιτελική θέση σε κατασκευαστική εταιρεία τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών έργων και διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παρακολούθηση και διαχείριση έργων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Aegean Rebreath και συμμετέχει στη Διοικούσα Επιτροπή. Η πολύπλευρη συμμετοχή του στις δραστηριότητες του οργανισμού συνδέονται με την αυξημένη ευαισθησία του για το θαλάσσιο περιβάλλον και την μακρά καταδυτική του εμπειρία.

Μέλη ΚοινΣΕπ

Θανάσης Ανδριανόπουλος

Θανάσης Ανδριανόπουλος

Ο Θανάσης Ανδριανόπουλος ασκεί το επάγγελμα του οικονομολόγου λογιστή-φοροτέχνη τα τελευταία 15 χρόνια, με ένα ευρύ φάσμα πελατών και επιχειρήσεων σε όλη την Ελλάδα. Εξειδικεύεται κυρίως σε υπηρεσίες τουρισμού και εστίασης, καθώς επίσης και σε συνεταιρισμούς και μεγάλες ανώνυμες εταιρίες. Είναι επίσης σύμβουλος σε θέματα διαχείρισης κεφαλαίων, δανειοδότησης και επενδυτικά προγράμματα, είτε αυτά είναι ευρωπαϊκά είτε ελληνικά. Επιπλέον, είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και αντιπρόεδρος στον Σύλλογο Λογιστών της Μεσσηνίας. Συμμετέχει στην Aegean Rebreath από την ίδρυσή της, όντας υπεύθυνος για τη λογιστική παρακολούθηση και διαχείριση των οικονομικών θεμάτων της Aegean Rebreath.

Αντιγόνη Κουτέρη

Αντιγόνη Κουτέρη

Η Αντιγόνη Κουτέρη έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Διαχείριση Πολιτισμικών Αγαθών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ενώ έχει λάβει εξειδίκευση στο τεχνικό/αρχιτεκτονικό σχέδιο. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής της εμπειρίας εργάστηκε κυρίως στον κλάδο των κατασκευών. Ακολούθησαν αρκετά χρόνια εμπειρίας ως αρχαιολόγος πεδίου αλλά και ως σχεδιάστρια αρχαιολογικών αντικειμένων και αρχιτεκτονικών καταλοίπων, όπου συνεργάστηκε με Εφορίες Αρχαιοτήτων, Πανεπιστήμια, ξένες αρχαιολογικές σχολές και συμμετείχε σε διδακτορικές δημοσιεύσεις. Με την εκμάθηση διαφορετικών ψηφιακών εργαλείων και την κατάκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, ειδικεύεται πλέον στην εισαγωγή, επεξεργασία και οπτικοποίηση δεδομένων. Με την Aegean Rebreath γνωρίστηκε το 2018 ως εθελόντρια δύτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια κατέχει το ρόλο της διαχειρίστριας προγραμμάτων.

Μάκης Λιλίτσης

Μάκης Λιλίτσης

O Μάκης Λιλίτσης σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ως δικηγόρος και νομικός σύμβουλος είχε συνεργαστεί με διάφορα δικηγορικά γραφεία και εταιρείες στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας κυρίως αστικές και εταιρικές υποθέσεις. Πλέον, εργάζεται στη Διεύθυνση Πληροφορικής & Ψηφιοποίησης του ΔΕΔΔΗΕ. Γνωρίζει αγγλικά και ισπανικά. Το ενδιαφέρον του για τη θάλασσα και το φυσικό περιβάλλον ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη. Είναι μέλος της Aegean Rebreath και ασχολείται εθελοντικά με διάφορα νομικά ζητήματα, τη μετάφραση κειμένων και τον συντονισμό δράσεων παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού. Συμμετέχει σε αυτή την οργάνωση γιατί πιστεύει στις αρχές που την διέπουν και στους ανθρώπους που υποστηρίζουν το έργο της.

Μαργαρίτα Μπούρα

Μαργαρίτα Μπούρα

Η Μαργαρίτα Μπούρα κατέχει εμπειρία είκοσι ετών στον ναυτιλιακό κλάδο έχοντας αναλάβει επιτελικούς ρόλους, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως Γενική Διευθύντρια στη Blue Fleet Management Co. LTD. Η τεχνογνωσία της καλύπτει τον στρατηγικό σχεδιασμό, τη λειτουργική αποτελεσματικότητα και τη διαχείριση ανθρώπινων πόρων με στόχο την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Κατέχει εμπειρία και στην υπεύθυνη περιβαλλοντική διαχείριση, έχοντας ενσωματώσει με συνέπεια βιώσιμες πρακτικές στις θαλάσσιες δραστηριότητες. Στην Aegean Rebreath αξιοποιεί την εκτεταμένη εμπειρία και το πάθος της για την προστασία του περιβάλλοντος.

Παναγιώτης Παπάζογλου

Παναγιώτης Παπάζογλου

Ο Παναγιώτης Παπάζογλου είναι απόφοιτος της σχολής πλοιάρχων του εμπορικού ναυτικού καθώς και κάτοχος μεταπτυχιακού Διπλώματος στη ναυτιλιακή διοικητική και ποιότητα στη θαλάσσια βιομηχανία. Εργάζεται ως διευθυντής ασφάλειας, ποιότητας και επιθεωρήσεων σε ναυτιλιακή εταιρεία και πέρα της ναυτικής του καριέρας ως πλοίαρχος εμπορικών πλοίων έχει διατελέσει και ως καθηγητής σε ακαδημία πλοιάρχων του εμπορικού ναυτικού. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Aegean Rebreath συμβάλλοντας παράλληλα ενεργά σε επιχειρησιακό επίπεδο.

Γιώργος Πετρόπουλος

Γιώργος Πετρόπουλος

Ο Γεώργιος Πετρόπουλος είναι επικεφαλής του γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων στη Γάζα. Εργάζεται στον ανθρωπιστικό τομέα σε προγραμματικούς, διαχειριστικούς και συντονιστικούς ρόλους από το 2005. Έχει επιτελέσει συντονιστής πεδίου όπως και κατείχε διευθυντικές θέσεις σε διεθνείς Μ.Κ.Ο. και τον Ο.Η.Ε. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει εργαστεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων και φυσικών καταστροφών στη νότια και κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη βόρεια και ανατολική Αφρική. Ειδικεύεται στα πεδία της ανεύρεσης χρηματοδοτήσεων, της επικοινωνίας και των δημόσιων σχέσεων καθώς έχει επίσης υπηρετήσει ως διαχειριστής κεφαλαίων για το Ανθρωπιστικό Ταμείο του Αφγανιστάν με έδρα την Καμπούλ. Μιλάει ελληνικά, γερμανικά και αγγλικά. Είναι κάτοχος Master of Arts στις Σπουδές Συγκρούσεων και Ασφάλειας από το Πανεπιστήμιο του Μπράντφορντ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τα πρώτα χρόνια στην Aegean Rebreath ασχολείται με τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις δημόσιες σχέσεις.

Συντονιστές Πεδίου

Έρευνα

Μαρίνα Παπανικολοπούλου

Εκπαίδευση

Θεοδώρα Φράνσις

Εξωτερικός συντονισμός

Wioletta Walczyk
Sara Zucchelli
Παναγιώτης Πυλάλης

Συντονισμός καταδύσεων

Απόστολος Γκανάβας
Ρούλη Πρινιανάκη
Κωνσταντίνα Γιαννιούδη

Audiovisual material

Ελένη Μιχαηλίδου
Δέσποινα Τσουμάνη
Δέσποινα Τσουμάνη

Logistics αποστολών

Κωνσταντίνα Κορφιάτη

Τεχνολογία

Θοδωρής Χαλικιάς
Θοδωρής Χαλικιάς
Νίκος Σαλμπάνης
Νίκος Σαλμπάνης
Νίκος Μπιλλίνης
Νίκος Μπιλλίνης

Διαχείριση σκάφους

Raphael Soustiel
Raphael Soustiel
Γιώργος Μπαϊρακτάρης
Γιώργος Μπαϊρακτάρης
to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop