Ιστορία

Aegean Rebreath

Η Aegean Rebreath ιδρύθηκε το 2017 για να αναδείξει την επείγουσα ανάγκη για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της βιοποικιλότητας του Αιγαίου, η οποία αναμφισβήτητα κινδυνεύει λόγω της αλόγιστης εναπόθεσης απορριμμάτων στη θάλασσα. Μια μικρή αρχικά ομάδα από ενεργούς πολίτες με κοινές ανησυχίες για την κατάσταση των ελληνικών θαλασσών ξεκίνησε δράσεις υποβρύχιων και παράκτιων καθαρισμών. Μέσα σε σύντομο διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν το ενδιαφέρον και την υποστήριξη πολιτών και φορέων, με αποτέλεσμα η Aegean Rebreath να διευρύνει ολοένα και περισσότερο το έργο της.

Πολύ γρήγορα τα μέλη της Aegean Rebreath συνειδητοποίησαν πως η αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης απαιτούσε καινοτόμες και ριζικές παρεμβάσεις. Μία από αυτές ήταν και η σύλληψη της ιδέας για τη δημιουργία ειδικών σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή από την πρώτη στιγμή στόχευε στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής κουλτούρας των πολιτών, των τοπικών κοινοτήτων και των εμπλεκόμενων φορέων. Η σχετική ιδέα αναδείχθηκε με ψηφοφορία στην πρώτη θέση μεταξύ 472 υποψήφιων έργων, που υποβλήθηκαν στον διαγωνισμό “Challenge of Democracy in Europe” του Advocate Europe, και πολύ σύντομα υιοθετήθηκε από πολλούς δήμους.

Παράλληλα, η Aegean Rebreath άρχισε να επεκτείνει το έργο της και σε άλλους τομείς όπως το ερευνητικό πεδίο, η εκπαίδευση, τα πιλοτικά προγράμματα, ενώ προχώρησε και στην ανάπτυξη εθνικών μοντέλων για την προστασία των θαλασσών μας. Το 2023 ο οργανισμός προχώρησε στη δημιουργία του Δικτύου Μπλε Δήμων που αποτελεί και ένα μοναδικό εγχείρημα σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Έως σήμερα οι δράσεις της Aegean Rebreath έχουν προβληθεί σε πολλά εθνικά και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ανάγκη για απορρύπανση των βυθών και των ακτών είναι πλέον προτεραιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πιλοτικά Προγράμματα
0
Εθνικά Ερευνητικά Προγράμματα
0
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
0
Καθαρισμοί
Βυθών & Ακτών
0

Ανακαλύψτε τις
δράσεις μας

ΔΡΑΣΕΙΣ
to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop