Δωρητές & Συνεργάτες

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι που στην πορεία μας έως τώρα έχουμε στο πλάι μας υποστηρικτές από τα πρώτα κιόλας στάδια της προσπάθειάς μας χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε προχωρήσει σε όλες τις δράσεις από τα τέλη του 2017 και έως σήμερα.

Η υποστήριξή τους σε όλα τα επίπεδα είναι πολύτιμη και μία σταθερή βάση για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε όχι μόνο την απορρύπανση των βυθών αλλά και την εκπαίδευση των τοπικών κοινωνιών, φορέων και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές πληροφορίες για τους υποστηρικτές μας καθώς και τον τρόπο με τον οποίο έχει συνεισφέρει ο καθένας στο έργο μας.

AEGEAN REBREATHERS

Maris Pearl Co.

Σπουδαία και μακροχρόνια η συνεργασία μας με τη Maris Pearl Co. με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη δράσεων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος! Η Maris Pearl Co., με έδρα τη Χαβάη, διαθέτει το 5% των συνολικών κερδών για να υποστηρίξει τις πρωτοβουλίες μας. Έχει συμβάλλει ενεργά για χρόνια στην υλοποίηση διευρυμένων δράσεων στην Ελλάδα και την αγορά εξοπλισμού.

Nina Schnabel

Η υποστήριξη της Nina Schnabel είναι μακροχρόνια και σημαντική, καθώς ενισχύει το έργο μας με την αγορά εξοπλισμού και την υλοποίηση πιλοτικών έργων στα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων.

WATT+VOLT

H WATT+VOLT προσέφερε πολύτιμη υποστήριξη στο έργο μας με την δωρεά οχημάτων, τύπου βαν, τα οποία λειτουργούν αφενός, ως κέντρο επιχειρήσεων για όλες τις δράσεις μας και αφετέρου, βοηθούν στη μεταφορά υλικών από τους σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων που διατηρούμε σε όλη την Ελλάδα.

The Yacht Week

Σημαντική υποστήριξη για την υλοποίηση διερυμένων δράσεων στο νησί του Πόρου αλλά και για τη δημιουργία και λειτουργία του σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο νησί.

TMS Cardiff Gas

Λάβαμε σημαντική βοήθεια για την αγορά απαραίτητου υποβρύχιου εξοπλισμού που ενισχύει τις υποβρύχιες αποστολές μας όπως και για την υλοποίηση μίας κοινής δράσης πεδίου.

Navarone SA

Με την υποστήριξη της Navarone S.A. αυξήθηκε η επιχειρησιακή μας επάρκεια και η ευελιξία στο έργο μας, με την αγορά ολοκληρωμένου καταδυτικού εξοπλισμού.

Advocate Europe

Με μεγάλη μας χαρά λάβαμε το community award του σχετικού διαγωνισμού! Με τους πόρους αυτούς ενισχυθήκαμε με υποβρύχιο και ερευνητικό εξοπλισμό, ενώ υπήρξε και υποστήριξη για την υλοποίηση παράκτιων δράσεων καθαρισμού.

Social Doo

Συνεργαζόμαστε για την ανάπτυξη πιλοτικών έργων και την προώθηση της καινοτομίας σε εθνικό επίπεδο.

Epsilon LTD.

Υποστηρίζει σημαντικά το έργο του φορέα μας και του Δικτύου Μπλε Δήμων μέσω της συγγραφής χρηματοδοτικών προτάσεων.

Symplexis

Συνεργαζόμαστε για το σχεδιασμό προγραμμάτων.

Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Λάβαμε υποστήριξη για την αγορά βασικού εξοπλισμού για τη συνέχιση του έργου μας ενώ έχουμε υλοποιήσει από κοινού, δράση καθαρισμού και ενημέρωσης στην Αττική.

Polycular

Λάβαμε υποστήριξη για την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων ενώ συνεργαστήκαμε και στο πλαίσιο του Advocate Europe.

SEAJETS

Η SEAJET υποστηρίζει με σημαντικές εκπτώσεις την μεταφορά των αποστολών μας στα νησιά που πραγματοποιεί δρομολόγια.

PROJECT PATRONS

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στήριξε με δωρεά το δίκτυο σταθμών μας σε νησιά των Κυκλάδων και τις σχετικές δράσεις μας καθώς και την αρχική δημιουργία του Δικτύου Μπλε Δήμων. Η υποστήριξη επεκτάθηκε και στην αγορά σημαντικού εξοπλισμού.

Blue Cycle

Συνεργαζόμαστε μακροχρόνια για την αποκομιδή και ανακύκλωση των αλιευτικών εργαλείων που συλλέγονται από τους σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων που έχει δημιουργήσει ο οργανισμός μας. Έχουμε παράλληλα συνεργαστεί κια για την υλοποίηση δράσεων καθαρισμού.

Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου

To Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου μας υποστηρίζει σημαντικά στον προγραμματισμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών, παράκτιων και υποβρυχίων δράσεων στην περιοχή του νομού Μεσσηνίας και στην εγκατάσταση του πρώτου σταθμού μας στην Καλαμάτα.

Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη

Λάβαμε σημαντική υποστήριξη για την πραγματοποίηση εκτεταμένων δράσεων σε 8 νησιά στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρά Νησιά».

Cyclades Preservation Fund

Λάβαμε υποστήριξη για τη δημιουργία του πρώτου σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στην Ελλάδα στο νησί της Αντιπάρου.

Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Helmepa)

Συνεργαστήκαμε στενά για την υλοποίηση δράσεων πεδίου

PROJECT PARTNERS

BAT HELLAS

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θαλάσσια ρύπανση ξεκινά πρωτίστως από τη στεριά, η British American Tobacco για 2η συνεχόμενη χρονιά, μας υποστηρίζει στην υλοποίηση της επέκτασης του καινοτόμου προγράμματος “Μικρές Πράξεις-Μεγάλα Εγκλήματα” για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της αλόγιστης απόρριψης αποτσίγαρων στο θαλάσσιο περιβάλλον Ένα πρόγραμμα που έχει πλέον αναγνωρστεί ως βέλτιστη πρακτική.

NESTLE HELLAS

Συνεργαστήκαμε με τη Nestle στην ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων και πιλοτικών προγραμμάτων για το θαλάσσιο περιβάλλον σε παράκτιες περιοχές της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αναπτυχθεί σημαντικές, σύνθετες πρωτοβουλίες με τη χρήση νέων καινοτόμων τεχνολογιών που προσφέρουν πρωτογενή δεδομένα σε εθνικό επίπεδο.

APIVITA

H APIVITA μας στηρίζει ενεργά για 4η συνεχόμενη χρονιά στην υλοποίηση δράσεων σε νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου καθώς και σε λιμάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας. Παράλληλα, μέσω της APIVITA, συμμετέχουμε στον παγκόσμιο οργανισμό “1% for the planet“ που στοχεύει στην κινητοποίηση των επιχειρήσεων με σκοπό των ενθάρρυνση υιοθέτησης περιβαλλοντικών πολιτικών. Θεωρούμε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνεργασία αυτή μιας και η APIVITA ήδη παράγει τα προϊόντα της με ανακυκλωμένο πλαστικό.

ΕΛΙΝ

Η συνεργασία μας με την Ελίν αφορά στη δωρεά σταθμών απορρύπανσης λιπαντικών και καυσίμων σε 8 μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων και στην αντίστοιχη εκπαίδευση του προσωπικού των Δήμων. Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να θωρακίσουμε τα μέλη του δικτύου έναντι της σχετικής ρύπανσης που συναντάμε συχνά στα λιμάνια. Επιπρόσθετα, μέσω της δωρεάς ενός υποβρύχιου τηλεκατευθυνόμενου οχήματος αναπτύσσουμε ερευνητικές δράσεις στο σύνολο του Δικτύου Μπλε Δήμων.

NOVA

Η συνεργασία μας με την NOVA επικεντρώθηκε στην υλοποίηση ολιστικών δράσεων πεδίου σε όλη την Ελλάδα και ειδικότερα στα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων. Παράλληλα αναπτύσσουμε προγράμματα για την εκπαίδευση του προσωπικού του ομίλου σχετικά με την ατομική ευθύνη στο πλαίσιο προστασίας του περιβάλλοντος.

ΒΙΚΟΣ

Η συνεργασία μας με την εταιρεία ΒΙΚΟΣ στηρίχθηκε στην υλοποίηση ερευνητικών δράσεων σε παράκτιες και νησιωτικές περιοχές, συμβάλλοντας ενεργά στην παραγωγή πρωτογενών δεδομένων σε εθνικό επίπεδο.

Pepsico Hellas

Συνεργαζόμαστε με την Pepsico Hellas στον σχεδιασμό και την υλοποίηση πιλοτικών προγραμμάτων ανά την Ελλάδα για το θαλάσσιο περιβάλλον. Παράλληλα, μέσω δράσεων πεδίου και σεμιναρίων, συμβάλλουμε στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των υπαλλήλων της εταιρείας.

Attica Group

Σημαντική η υποστήριξη της Attica Group για τη μεταφορά των αποστολών μας σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην υλοποίηση κοινών δράσεων

Εταιρεία ‘Υδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

Συνεργαζόμαστε σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης για την προώθηση της χρήσης νερού βρύσης και την υλοποίηση δράσεων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

MAC Cosmetics Hellas

MAC Cosmetics Hellas

Εργαζόμαστε με την MAC Hellas σε ένα δύσκολο και σύνθετο εγχείρημα! Την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για το νησί των Σπετσών που περιλαμβάνει 9 άξονες δράσεων. Στόχος μας η ανάδειξη ενός μοντέλου που μπορεί να αποτελέσει οδηγό και για τα υπόλοιπα νησιά του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Teleperformance Greece

Teleperformance Greece

Το πλαίσιο συνεργασίας μας αφορά την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος για τα Λιβάδια Ποσειδωνίας στην περιοχή του Μαρκόπουλου. Ένα πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός πακέτου δράσεων για την προστασία και την αποκατάσταση περιοχών όπως και για την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το μοναδικά αυτά οικοσυστήματα.

OCEAN PARTNERS

Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών

Συνεργαζόμαστε στενά τόσο σε επίπεδο Δικτύου Μπλε Δήμων όσο και για την ανάπτυξη κοινών ερευνητικών έργων.

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Συνεργαζόμαστε με το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών σε δράσεις για την απορρύπανση του Θερμαϊκού Κόλπου όπως και σε προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Old Dominion University

Συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση πιλοτικών και ερευνητικών έργων ανά την Ελλάδα.

Hydrone

Η Hydrone αποτελεί βασικό συνεργάτη μας στις ερευνητικές δραστηριότητες μέσω της χρήσης εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Με συχνή παρουσία στο πεδίο συμβάλλει στην εξαγωγή πρωτογενών δεδομένων.

NATURA DI ZANTE

Με την οργάνωση Natura Di Zante συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων για την υλοποίηση κοινών δράσεων στο νησί της Ζακύνθου καθώς και για την ομαλή λειτουργία του σταθμού που διατηρούμε στο νησί.

Καλλονή Κελλιά Τήνος ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ

Συνεργαζόμαστε στο νησί της Τήνου τόσο σε επίπεδο δράσεων όσο και σε επίπεδο ενίσχυσης της ανακύκλωσης μέσω του σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων που διατηρούμε στο νησί.

Lefkas Diving Center

Ένας αξιόπιστος συνεργάτης στο νησί της Λευκάδας. Υλοποιούμε κοινές δράσεις υποβρύχιων καθαρισμών και αποστολές ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών. Παράλληλα, το καταδυτικό κέντρο μας υποστηρίζει σημαντικά σε επίπεδο εξοπλισμού και σκαφών.

Bottom Dwellers Diving Club

Συνεργαζόμαστε για τη στήριξη των δράσεων μας στην Β. Ελλάδα.

NAUTILUS DIVE CENTER

Έχουμε συνεργαστεί σε πλήθος υποβρυχίων δράσεων λαμβάνοντας σημαντική υποστήριξη σε επίπεδο εξοπλισμού.

BLUE ISLAND DIVERS

Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε στην Αντίπαρο συνεργαστήκαμε τόσο για την υλοποίηση δράσεων καθαρισμού όσο και για τη λειτουργία του σταθμού μας στο νησί!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop