202103ΙΟΥΛ(ΙΟΥΛ 3)10:0004(ΙΟΥΛ 4)16:00Δράση Ζακύνθου | 03-04/07/2021

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Ζάκυνθος, Ιόνιο

Ημερομηνία:
3-4 Ιουλίου 2021

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιος καθαρισμός
Παράκτιος καθαρισμός
Ερευνητικές δραστηριότητες
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Οικολογική Αφύπνιση Natura DI ZANTE
Δήμος Ζακύνθου
Eurodivers Zakynthos

4 Λιμάνια, 1.5 Μέρα!

Το σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου βρεθήκαμε στη Ζάκυνθο για να εγκαινιάσουμε τον πρώτο μας σταθμό στο νησί και να καλωσορίσουμε τους αγαπητούς φίλους στο Δίκτυο «Μπλε Δήμων». Ευχόμαστε ότι ο σταθμός θα αποτελέσει την αρχή και το παράδειγμα για την καλύτερη διαχείριση των προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ζακύνθου, μιας και το θαλάσσιο περιβάλλον στο νησί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο!

Παράλληλα, είμαστε υπερήφανοι σαν ομάδα που καταφέραμε μέσα σε 1.5 ημέρα να ολοκληρώσουμε, με πλήρη επιτυχία, υποβρύχιους καθαρισμούς σε τέσσερα διαφορετικά λιμάνια, να απομακρύνουμε μεγάλη ποσότητα χημικών και λαδιών από την ακτή και να συνομιλήσουμε εποικοδομητικά και ουσιαστικά με την τοπική κοινότητα. Δυστυχώς, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν μπορέσαμε να προχωρήσουμε στη συλλογή εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους οπότε σύντομα θα επιστρέψουμε στο νησί.

Νιώθουμε ιδιαίτερα τυχεροί που συνεργαστήκαμε και λάβαμε τη στήριξη, για μία ακόμα φορά, από την Natura Di Zante! Μεγάλη επίσης η χαρά και η συγκίνηση μας που υποδεχτήκαμε παλιούς, αγαπημένους εθελοντές μας, οι οποίοι βρέθηκαν στην αποστολή με το που έφτασαν στην Ελλάδα, από Ιράκ και Γουατεμάλα αντίστοιχα! Προχωράμε δυναμικά, εκπληρώνοντας καίριους στόχους μας!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop