202104ΔΕΚ(ΔΕΚ 4)10:0005(ΔΕΚ 5)17:00Δράση Πόρου | 04-05/12/2021

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Πόρος

Ημερομηνία:
04 – 05 Δεκεμβρίου 2021

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
The Yacht Week
Attica Group

Συνεργασία:
Δήμος Πόρου
Poros Diving Center

Η τελευταία μας δράση για το 2021 ήταν μία γιορτή!

Η αρχή του χειμώνα μας βρήκε και πάλι στους βυθούς. Με πολλούς νέους εθελοντές και μία πολυάριθμη ομάδα ολοκληρώσαμε τις δράσεις μας για το 2021 στον αγαπημένο Πόρο. Με αρκετή συγκίνηση και ικανοποίηση, σε γιορτινό κλίμα για το επίτευγμα του φετινού έτους που φέραμε εις πέρας, φορέσαμε την καλύτερη διάθεσή μας και ριχτήκαμε σε ένα εντατικό διήμερο για να αποσυμφορήσουμε τον εξαιρετικά επιβαρυμένο βυθό του Πόρου.

Τέταρτη δράση μας στον Πόρο και όμως ο βυθός του λιμανιού και της μαρίνας συνεχίζει να αποτελεί μία άτυπη υποβρύχια χωματερή. Τα δεδομένα των καταγραφών μας από τα απορρίμματα που ανελκύθηκαν δυστυχώς φέρνουν τον Πόρο στην πρώτη θέση μεταξύ των πιο επιβαρυμένων νησιών. Τεράστιες ποσότητες πλαστικού, αλουμινίου, γυαλιού και κάθε είδους απορρίμματος εκτέθηκαν στην προβλήτα και προκάλεσαν τα βλέμματα και το κοινό αίσθημα των περαστικών και των κατοίκων.

Εμείς – δυστυχώς – γνωρίζουμε πια ότι η αλλαγή νοοτροπίας και συμπεριφορών, η κατανόηση των φαινομενικά ασήμαντων καθημερινών μας πράξεων και ο αντίκτυπός τους, είναι ένας μακρύς και επίπονος δρόμος, γεμάτος αρχικές απογοητεύσεις αλλά και μικρές, σημαντικες κατακτήσεις. Με συμμάχους μας τους ενεργούς πολίτες και τους δήμους συνεχίζουμε το έργο μας αισιόδοξοι, γεμάτοι δύναμη!! Θα επανέλθουμε δυναμικά στο πεδίο το 2022!!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop