202204ΙΟΥΝ(ΙΟΥΝ 4)10:0005(ΙΟΥΝ 5)16:00Δράση Σαντορίνης | 04-05/06/2022

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Σαντορίνη

Ημερομηνία:
04 – 05 Ιουνίου 2022

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Attica Group
Santo Sails
Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης

Συνεργασία:
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας
Λιμεναρχείο Θήρας

Η Δράση της Σαντορίνης στο #EUGreenWeek 2022

Ακριβώς ένα χρόνο μετά βρεθηκαμε και πάλι στην κοσμοπολίτικη Σαντορίνη μαζί με την αγαπημένη ομάδα εθελοντών της Attica Group. Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σε ένα διήμερο υποβρύχιων καθαρισμών του αλιευτικού καταφυγίου Βλυχάδας, χαρτογράφησης επιβαρυμένων ζωνών της Καλντέρας και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που περιλάμβανε και βιωματικό εργαστήριο ανακύκλωσης από την ομάδα του εργαστηρίου Athens Makerspace.

Παρά την απογοητευτική εικόνα των θαλάσσιων απορριμμάτων που ανελκύθηκαν κατά εκατοντάδες από τον βυθό για μία ακόμα φορά, η παρουσία των παιδιών από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θήρας και τον Ναυτικό Όμιλο που παρακολούθησαν με εξαιρετικό ενδιαφέρον την προετοιμασία των δυτών, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και το εργαστήριο, μας γέμισε αισιοδοξία και μας έφερε θετικά μηνύματα από το μέλλον. Ομοίως και η άψογη συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με την αλιευτική κοινότητα η οποία χρησιμοποιεί και παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τον Σ.Σ.Θ.Α. της Βλυχάδας. Παράλληλα, πλήθος τουριστών, κατοίκων και επαγγελματιών βρέθηκε στη Βλυχάδα καθόλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, παίρνοντας μέρος, έστω και εν αγνοία του, στην εκπαιδευτική μύηση που αποτελεί η ίδια η δράση και η δυναμική της ομάδας.

Ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας για την πολύτιμη συνεργασία και βοήθεια, το λιμεναρχείο για τον συντονισμό των διελεύσεων προκειμένου την ασφαλή κατάδυση και βεβαίως, την Santo Sails και τον Ν.Ο.Σ. που μας στήριξαν με την παροχή σκαφών.

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop