202209ΙΟΥΛ10:0016:00Δράση Σαντορίνης | 09/07/2022

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Σαντορίνη

Ημερομηνία:
09 Ιουλίου 2022

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιος καθαρισμός

Υποστήριξη:
Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας
Seajets

Συνεργασία:
Ναυτικός Όμιλος Σαντορίνης – Santorini Nautical Club
iMachines

Επιστρέψαμε στη Σαντορίνη με βάση την υπόσχεση που δώσαμε στην αλιευτική κοινότητα

Μόλις ένα μήνα πριν βρεθήκαμε στη Σαντορίνη στο πλαίσιο διευρυμένης δράσης που οργανώσαμε. Τότε εντοπίσαμε λίγες ώρες πριν την αναχώρηση μας μεγάλη ποσότητα εγκαταλελειμμένων διχτυών σε υφάλους του νησιού κατόπιν πληροφοριών που λάβαμε από την αλιευτική κοινότητα.

Έπρεπε να γυρίσουμε και αυτό πράξαμε. Μικρή ομάδα έμπειρων δυτών βρέθηκε στο νησί και επισκέφθηκε το σημείο. Μόλις δύο ώρες μετά ποσότητα σχεδόν μισού τόνου διχτυών ανελκύθηκε απελευθερώνοντας μια μεγάλη έκταση υφάλου.

Η υλοποίηση της δράσης αυτής ήταν σημαντική για τον οργανισμό μας όχι μόνο για την απορρύπανση του βυθού αλλά και για την τήρηση της υπόσχεσης μας απέναντι στην αλιευτική κοινότητα. Με την ευκαιρία αυτή παραλάβαμε και σχεδόν ένα τόνο αλιευτικών εργαλείων που συλλέχθηκαν μέσω του σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων με σκοπό να τα μεταφέρουμε στις εγκατάστασεις της Blue Cycle.

Φεύγοντας ξαναδώσαμε την υπόσχεση πως θα επιστρέψουμε και το 2023 στο νησί για να δούμε τους αγαπημένους συνεργάτες μας και να επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλα σημεία.

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop