202020ΙΟΥΝ(ΙΟΥΝ 20)10:0021(ΙΟΥΝ 21)16:00Δράση στην Νίσυρο 20-21/06/2020

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Νίσυρος

Ημερομηνία:
11-12 Ιουνίου 2020

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιος, Παράκτιος, Διαβούλευση

Υποστήριξη:

Δήμος Νισύρου
Aegean Αirlines
START create culture change
Volcano Bubbles diving school

Συνεργασία:

Νισύριο Μ.Κ.Ο.

Λιμενικό Σώμα Νισύρου

Πρώτη επίσκεψη της Aegean Rebreath στα Δωδεκάνησα!

Φύγαμε από τη Νίσυρο κουρασμένοι αλλά με ένα μεγάλο χαμόγελο! Πρώτα από όλα γνωρίσαμε υπέροχους και ενεργούς ανθρώπους που θέλουν και προσπαθούν να αλλάξουν κουλτούρες και πρακτικές προβληματικές για το περιβάλλον. Με αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους θα συνεργαστούμε και στο μέλλον με στόχο την υλοποίηση στοχευμένων δράσεων.

Η πρώτη μας γνωριμία με το νησί συνοδεύτηκε από πλήθος δραστηριοτήτων σε διαφορετικά σημεία του νησιού. Μόλις εντός 1.5 μέρας  επισκεφθήκαμε 5 διαφορετικές τοποθεσίες όπου πραγματοποιήσαμε δράσεις καθαρισμού και αξιολόγησης σε παραλίες, λιμάνια και υφάλους.

Εντοπίσαμε ζώνες επιβαρυμένες από αλιευτικά εργαλεία αλλά και παραλίες εκτεθειμένες στην αλόγιστη χρήση πλαστικού. Επιβεβαιώθηκαν τα συμπεράσματα μας για το βαθμό με τον οποίο ο τουρισμός σχετίζεται με την επιβάρυνση των νησιωτικών περιοχών αλλά και για τον όγκο απορριμμάτων που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης σε γειτονικά νησιά. Όλα αυτά μας βοήθησαν να διαμορφώσουμε μία εικόνα για τις επόμενες κινήσεις μας στο νησί. Αυτές τις ανάγκες συζητήσαμε και με την τοπική κοινωνία και το Δήμαρχο του νησιού.

Η επόμενη επίσκεψη μας λοιπόν θα μας βρει ενθαρρυμένους από το γεγονός πως θα επιστρέψουμε στους φίλους μας για να κάνουμε από κοινού ακόμα περισσότερα πράγματα!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop