202202ΙΟΥΛ(ΙΟΥΛ 2)10:0003(ΙΟΥΛ 3)16:00Δράση Τήνου | 02-03/07/2022

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Τήνος

Ημερομηνία:
02 – 03 Ιουλίου 2022

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
MVS & ASSOCIATES
Fast Ferries

Συνεργασία:
Δήμος Τήνου
Τήνος ΚοινΣΕπ Καλλονή-Κελλιά

Τέταρτη χρονιά στην αγαπημένη Τήνο!

Βρεθήκαμε στην όμορφη Τήνο για τέταρτη χρονιά, με την υποστήριξη της MVS και στόχο την υλοποίηση διευρυμένων δράσεων. Παρά τον δυνατό αέρα που δεν μας επέτρεψε να προχωρήσουμε σε ανελκύσεις εγκαταλελειμμένων διχτυών από υφάλους στα ανοιχτά του νησιού, καταφέραμε να επικεντρωθούμε στα δύο αλιευτικά λιμάνια, στη Χώρα και τον Πάνορμο. Η χαρά μας ήταν μεγάλη όταν, στο τέλος της δράσης, συνειδητοποιήσαμε πως μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής προσπάθειας στο νησί, καταφέραμε να αποσυμφορήσουμε πλήρως τους δύο λιμένες από απορρίμματα και μεγάλα αντικείμενα. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκαν και οι αρχικές μας υποθέσεις για την επιβάρυνση που θα πρέπει να υφίσταται σημείο του λιμανιού της Χώρας λόγω της συνήθης φοράς του ανέμου και των ρευμάτων, ανακαλύπτοντας έτσι μία νέα επιβαρυμένη ζώνη και θέτοντας νέο στόχο για τον επόμενο χρόνο.

Βεβαίως συναντήσαμε καλούς φίλους και συνεργάτες από τον Δήμο Τήνου, την ΚοινΣΕπ Καλλονή-Κελλιά Τήνου και την αλιευτική κοινότητα για να συζητήσουμε τα υφιστάμενα προβλήματα αλλά και τα επόμενα βήματα του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Τήνου για την άψογη συνεργασία αλλά και την Fast Ferries που στήριξε για ακόμη μια φορά την μετακίνησή μας. Και ασφαλώς, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Αλέξανδρο Κουρή και την μικροζυθοποιία Νήσος για την δροσιστική γευσιγνωσία που μας προσέφερε στο τέλος της δράσης!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop