Από την Καλαμάτα στη Θεσσαλονίκη υλοποιώντας πιλοτικά έργα

Τα πιλοτικά έργα μας δεν περιορίζονται μόνο στα ελληνικά νησιά αλλά και στην ελληνική επικράτεια. Για αυτό τον λόγο τον Δεκέμβριο δώσαμε βαρύτητα, μεταξύ άλλων, στα έργα που υλοποιούμε σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές και την υποστήριξη του καφέ Nescafé στη Νότια και Βόρεια Ελλάδα.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με την αποφόρτιση του διχτυού συγκράτησης φερτών υλικών που έχουμε εγκαταστήσει στον ποταμό Νέδοντα στην Καλαμάτα. Εκεί βρέθηκαν εθελοντές μας μαζί με υπαλλήλους του Δήμου με στόχο την απομάκρυνση και καταμέτρηση υλικών που είχε συγκρατήσει το δίχτυ από την τελευταία νεροποντή. Με μεγάλη χαρά είδαμε τη σημαντική κινητοποίηση και ενεργή συμμετοχή των δημοτικών αρχών, οι οποίοι βρίσκονται εκεί μαζί μας παρά τις προκλήσεις και δολιοφθορές που αντιμετωπίζουμε σε τακτική βάση. Το συμπέρασμα είναι πως η επιμονή και η θέληση φέρνουν και την επίτευξη των στόχων.

Με την ίδια χαρά βρεθήκαμε και στη Θεσσαλονίκη όπου υπάλληλοι του δήμου προχώρησαν στην εγκατάσταση γερανού και στις σχετικές δοκιμές για την τακτική λειτουργία του sea drone. Παράλληλα, είχαμε και την ευκαιρία για την πρώτη βόλτα του sea drone στο νερό. Διαπιστώσαμε πως πλέον όλα είναι έτοιμα προκειμένου να ξεκινήσει κανονικά στη Θεσσαλονίκη και η δεύτερη μας παρεμβάση, δεδομένου ότι η ενημερωτική εξωτερική οθόνη έχει ήδη εγκατασταθεί και παρέχει πληροφορίες στους πολίτες για το ζήτημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Και τα δύο αυτά πιλοτικά έργα, όπως και τα υπόλοιπα, στοχεύουν στην αλλαγή νοοτροπίας και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και των δημοτικών αρχών. Δεν μπορούμε, λοιπόν,παρά να νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση πως από την Καλαμάτα μέχρι τη Θεσσαλονίκη οι παρεμβάσεις αποδεικνύονται υποσχόμενες.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop