202010ΟΚΤ(ΟΚΤ 10)10:0011(ΟΚΤ 11)14:00Δράση Αντιπάρου | 10-11/10/2020

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Αντίπαρος

Ημερομηνία:
10 – 11 Οκτωβρίου 2020

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Blue Star Ferries

Συνεργασία:
Επιτροπή Ανακύκλωσης Δήμου Αντιπάρου
Blue Island Divers

Antiparos Rental Boat

Antiparos En Plo

Επιστρέψαμε στο νησί ορόσημο με μία νέα μεγάλη συνεργασία!

Δύο χρόνια μετά την πρώτη επίσκεψή μας στην Αντίπαρο, επιστρέψαμε για ακόμη μια φορά στο νησί το οποίο έχει αποτελέσει ορόσημο της δράσης μας και την απαρχή του έργου μας για την εγκατάσταση και τη λειτουργία σταθμών συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων. Η Αντίπαρος ήταν το έναυσμα για αυτήν την μεγάλη πρωτοβουλία η οποία έχει επεκταθεί και συνεχίζει να επεκτείνεται με γοργούς ρυθμούς σε πολλά νησιά της Ελλάδας.

Ένα διήμερο γεμάτο συγκίνηση, συναντήσεις και συζητήσεις με παλιούς γνώριμους και φίλους, ανθρώπους και κοινότητες που υπήρξαν από την πρώτη στιγμή αρωγοί αυτής της μεγαλόπνοης προσπάθειας που έχει πάρει σάρκα και οστά: 7.200 τεμάχια ανακυκλώσιμων υλικών και 1,8 τόνοι αλιευτικών εργαλείων είναι το αξιοσημείωτο αποτέλεσμα του σταθμού μέσα σε 1.5 έτος.

Όλη η ομάδα ήταν ενθουσιασμένη και σε εγρήγορση για τις δράσεις και τα επόμενα βήματα! Παράκτιοι καθαρισμοί 3 παραλιών, καθαρισμός του λιμανιού και υφάλων, ερευνητικές δραστηριότητες και διαβουλεύσεις με την τοπική κοινωνία για τα επιτεύγματα του Σταθμού έως τώρα αλλά και τα επόμενα βήματα.

Αυτή τη φορά όμως η επίσκεψή μας έγινε με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για να κάνουμε τις θάλασσες να αναπνεύσουν ξανά!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την υποστήριξή του στο νέο μας ταξίδι αλλά και σε όλη την ομάδα, την τοπική κοινωνία και τους τοπικούς παράγοντες για τα σημαντικά επιτεύγματα του 1.5 έτους. Πλέον οι επισκέψεις μας στην Αντίπαρο θα είναι πιο συχνές  με σκοπό να πετύχουμε ακόμα πιο καλά αποτελέσματα.

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop