202130ΟΚΤ(ΟΚΤ 30)09:0031(ΟΚΤ 31)15:00Δράση Κέας | 30-31/10/2021

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Κέα

Ημερομηνία:
30 – 31 Οκτωβρίου 2021

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)
APIVITA
Καρυστία ΝΕ

Συνεργασία:
Δήμος Κέας

Η Κέα 13ο μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων!

Μετά από 3 χρόνια βρεθήκαμε και πάλι στην όμορφη Κέα για να εγκαινιάσουμε τον 13ο σταθμό μας, να καλωσορίσουμε τον Δήμο Κέας στο Δίκτυο Μπλε Δήμων και να επιχειρήσουμε στο Βουρκάρι και την Κορησσία. Οι τοπικοί φορείς και οι κάτοικοι μας επιφύλασσαν μια πολύ ζεστή φιλοξενία και, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες, μπορέσαμε να καταδυθούμε και να καθαρίσουμε δύο κεντρικά λιμάνια του νησιού με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Δυστυχώς, η εικόνα του βυθού στο Βουρκάρι ήταν άκρως απογοητευτική και οι δύτες της ομάδας μας ήρθαν αντιμέτωποι με εκτεταμένη ρύπανση κυρίως από πλαστικά μιας χρήσης αλλά και απορρίμματα όπως γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες αναψυκτικών. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν το πρόβλημα της επιβάρυνσης από τα χιλιάδες σκάφη που δένουν κάθε χρόνο στις μαρίνες του νησιού και από την απερίσκεπτη ρίψη απορριμμάτων στη θάλασσα.

Παρόλα αυτά, έχουμε την γνώση και την εμπειρία ότι με τη λειτουργία του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την πολυεπίπεδη συνεργασία μας με τον Δήμο θα καταφέρουμε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση. Είμαστε αισιόδοξοι!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop