Διαβούλευση με περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Τουρκία για κοινές πρακτικές στο Αιγαίο

Ένα ενδιαφέρον σαββατοκύριακο μας περίμενε στη νησί της Σάμου όπου ελληνικές και τουρκικές οργανώσεις προσκλήθηκαν από το ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung για να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες για τις κοινές περιβαλλοντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο Αιγαίο και όχι μόνο.

Το διήμερο κατά γενική αντίληψη αποδείχτηκε αποτελεσματικό και ελπιδοφόρο ενώ οι συμμετέχοντες διαπίστωσαν πως τα προβλήματα είναι κοινά όπως και η ανάγκη για καινοτόμες λύσεις. Μεγάλο ενδιαφέρον επέδειξαν οι συμμετέχοντες και για το Δίκτυο Μπλε Δήμων που δημιούργησε και συντονίζει ο οργανισμός μας καθώς ένα από τα ζητούμενα που εξετάστηκαν ήταν η συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Το διήμερο ολοκληρώθηκε με την ανάπτυξη συγκεκριμένων προτάσεων στη βάση συνεργειών μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών οργανώσεων. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερα θετικά αξιολογήθηκε η πρόταση της Aegean Rebreath για την δημιουργία του πρώτου σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτω ή  σημείου συλλογής  αλιευτικών εργαλείων στην Τουρκία και ειδικότερα στην περιοχή του Izmir σε συνεργασία με τις τοπικές και πανεπιστημιακές αρχές. Φυσικά η σχετική πρόταση υποβλήθηκε στη βάση συζητήσεων που προηγήθηκαν κατά την πρώτη ημέρα της συνάντησης.  Σε κάθε περίπτωση το επόμενο διάστημα θα αποδείξει αν κάτι τέτοιο μπορεί να καταστεί εφικτό…

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop