Ένα αξιοσημείωτο παράδειγμα

Σίγουρα έως σήμερα έχουμε δει ξένους επισκέπτες να καθαρίζουν τις ακτές και τις θάλασσες μας. Αυτό που δεν έχουμε συναντήσει όμως είναι ταξιδιώτες που βρίσκονται στη χώρα μας να καθαρίζουν παραλίες κατά την περιήγηση τους στην Ελλάδα και μάλιστα καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στη χώρα μας.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκαν στην Ελλάδα, ο Ralf και η Tina μέλη της οργάνωσης «One Earth – One Ocean», επικοινώνησαν μαζί μας προκειμένου να πληροφορηθούν για το πως θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε στην ιδέα που είχαν.

Ωστόσο, μέσα σε λίγο διάστημα κατάφεραν να προσελκύσουν και να εμπνεύσουν και άλλους ταξιδιώτες που βρίσκονταν στην Πελοπόννησο ώστε να οργανώσουν καθαρισμούς σε διαφορετικές παραλίες. Το καραβάνι αυτό πέρασε από τους νομούς Μεσσηνίας, Ηλείας και Αργολίδας και προχώρησε σε τακτικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς εθελοντές.

Για εμάς η πρακτική αυτή είναι αξιοσημείωτη και το μήνυμα ξεκάθαρο: Η προστασία των θαλασσών και των ακτών μας βρίσκεται σε κάθε στιγμή της καθημερινότητας μας. Η θαλάσσια ρύπανση είναι παγκόσμιο πρόβλημα και δεν έχει σύνορα. Οι εθελοντές φίλοι μας το απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο και για αυτό το λόγο η γνωστοποίηση του έργου τους είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε!

Ευχαριστούμε Ralf & Tina!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop