Επίσκεψη στη Σύρο και την Τήνο

Οι πρόσφατες επισκέψεις μας, αρχές Φεβρουαρίου, στην Σύρο και την Τήνο και στους Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων (Σ.Σ.Θ.Α.) που έχουμε εγκαταστήσει εκεί, μας έδωσαν μεγάλη χαρά καθώς είδαμε ενεργές κοινότητες και απτά αποτελέσματα.

Στην Σύρο, συναντηθήκαμε με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου ενημερωθήκαμε για την έρευνα που πραγματοποιεί το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων σχετικά με νέα-φιλικά προς το περιβάλλον υλικά και συζητήσαμε σχετικά με πιθανή συνεργασία στο πλαίσιο του Σ.Σ.Θ.Α. που λειτουργεί στο νησί. Επιπλέον, περιηγηθήκαμε από συνεργάτες μας της “Απάνω Μεριά” στο πειραματικό εργαστήριο ανακύκλωσης πλαστικού και παραγωγής νέων αντικειμένων όπου συζητήσαμε για τις περιβαλλοντικές προκλήσεις στη Σύρο. Η επίσκεψη μας στο νησί ολοκληρώθηκε με συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου όπου με χαρά πληροφορηθήκαμε για την εύρυθμη λειτουργία της ανακύκλωσης σε ολόκληρο το νησί, συμφωνήσαμε τις κοινές μελλοντικές μας δράσεις και επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η συμβολή του Σ.Σ.Θ.Α στον περιβαλλοντικό σχεδιασμό του Δήμου. Η επίσκεψη μας στην Σύρο ολοκληρώθηκε με την επιθεώρηση και αναβάθμιση του Σ.Σ.Θ.Α. αλλά και με διαβούλευση με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Αλιέων Σύρου.

Το ίδιο βράδυ ταξιδέψαμε για την Τήνο όπου μας περίμεναν ευχάριστα νέα για τη συλλογή τόνων διχτυών και αλιευτικών εργαλείων που έχουν εναποτεθεί στον σταθμό. Οι συνεργάτες μας από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. Καλλονή Κελλιά Τήνου μας προσέφεραν, για άλλη μια φορά, την πολύτιμη βοήθειά τους στην αναβάθμιση σήμανσης του Σ.Σ.Θ.Α. και μας πληροφόρησαν για την άψογη λειτουργία του η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους ίδιους, με τον προσωπικό τους χρόνο και εργασία. Άλλη μια απτή απόδειξη ότι το εγχείρημα της Aegean Rebreath αφορά πρώτα από όλα τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες. Η συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και τον πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων ενίσχυσε περισσότερο το παραπάνω συμπέρασμα καθώς μας επιβεβαίωσαν για την στήριξη και τη θετική ανταπόκριση της Τηνιακής κοινότητας για τον Σ.Σ.Θ.Α.

Με αυτά τα θετικά νέα επιστρέψαμε στην βάση μας γεμάτοι κίνητρα για μια ακόμα πιο δημιουργική χρονιά που μας περιμένει με την πολύτιμη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop