201821ΣΕΠ(ΣΕΠ 21)00:0023(ΣΕΠ 23)00:00Δράση Αντιπάρου | 21-23/09/2018

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Αντίπαρος

Ημερομηνία:
21 – 23 Σεπτεμβρίου 2018

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχια & Παράκτια

Υποστήριξη:
Cyclades Preservation Fund
Δήμος Αντιπάρου

Συνεργασία:
Plastic Free Greece

Σύντομη Περιγραφή Δράσης Αντιπάρου

Ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε στην Αντίπαρο και αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στην χώρα για δημιουργία ενός σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων μέσω του οποίου τα απορρίμματα θα διοδεύονται σε μονάδες ανακύκλωσης και επαναξιοποίησης.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης οργανωμένα προγράμματα ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε σχολεία και τις κοινότητες των τοπικών ψαράδων σε συνεργασία με τις τοπικές δημοτικές αρχές και φορείς αλλά και όλους τους πρωταγωνιστές σε θέματα ανακύκλωσης και επαναξιοποίησης καθώς και τους απλούς πολίτες.

Η πρωτοβουλία αυτή σκοπεύει να δώσει δυνατά μηνύματα για το περιβάλλον και την ομαλή εναρμόνισή της ανθρώπινης δραστηριότητας με αυτό μέσα στο εύρος ενός έτους και με πολλές προσκείμενες δράσεις.

Η δράση της 21-23/9/18 περιελάμβανε παράκτιες και υποβρύχιες δράσεις, συζητήσεις με την τοπική κοινότητα και τους ψαράδες, εκπαίδευση μαθητών στα τοπικά σχολεία, διαλογή των θαλάσσιων απορριμμάτων που ανασύρθηκαν από τους βυθούς και πολλά άλλα ως εισαγωγή στο ολοκληρωμένο έργο της ανακύκλωσης και επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το Cyclades Preservation Fund καθώς χωρίς την υποστήριξή του, αυτό τι έργο δεν θα ήταν δυνατό! Επίσης, ιδιαίτερα ευγνόωμονες είμαστε στον Δήμο Αντιπάρου για τη συνεργασία και τον καθοριστικό του ρόλο σε αυτό το εγχείρημα καθώς και στην ιδιωτική εταιρεία BlueIsland-Divers στην Αντίπαρο για την εξαιρετική συνεργασία! Και βεβαίως, στους εθελοντές μας για την συμβολή, την μέγιστη προσήλωση και τη σκληρή τους εργασία που δίνουν το παράδειγμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!

 

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop