202102ΟΚΤ(ΟΚΤ 2)09:0003(ΟΚΤ 3)15:00Δράση Λευκάδας | 02-03/10/2021

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Λευκάδα

Ημερομηνία:
02 – 03 Οκτωβρίου 2021

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Συνεργασία:
Δήμος Λευκάδας
Ionian Natura
Lefkas Diving Center

 

 

Επιστροφή στην αγαπημένη μας Λευκάδα!

Ένα χρόνο μετά τα εγκαίνια του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στο αλιευτικό καταφύγιο της Λυγιάς, επιστρέψαμε στην αγαπημένη μας Λευκάδα για ένα πολύ εντατικό διήμερο δράσεων σε συνεργασία με ντόπιους φίλους. Με μεγάλο ενθουσιασμό ξεκινήσαμε τις δράσεις μας από τον κεντρικό λιμένα Λευκάδας όπου καταφέραμε να αποσυμφορήσουμε το βυθό από μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που είχαν συγκεντρωθεί σε διάφορα σημεία του λιμανιού. Παρά την μηδενική ορατότητα στο νερό, οι δύτες μας, σε συνεργασία με εθελοντές που βρίσκονταν στην προβλήτα, κατάφεραν να ανελκύσουν όγκο πλαστικών μιας χρήσης αλλά και πολλά ογκώδη αντικείμενα όπως ελαστικά αυτοκινήτων, καρέκλες, καρότσια του σούπερ μάρκετ, αδιάγνωστα μεταλλικά αντικείμενα κ.α. τα οποία παρέμεναν μισοθαμμένα στο βυθό του λιμανιού.

Την δεύτερη ημέρα, ήρθαμε αντιμέτωποι με μία ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση στην προσπάθεια μας να αποσυμφωρήσουμε κόλπο στην περιοχή, όπου με τη βοήθεια του υποβρύχιου ρομπότ μας-ROV, εντοπίσαμε μεγάλες ποσότητες εγκαταλελειμμένων διχτυών. Σε μία εντατική και πολύωρη επιχείρηση, οι ομάδα των δυτών μας κατάφερε να ανασύρει από τον βυθό 5 τόνους εγκαταλειμμένα δίχτυα και να τα οδηγήσει στη στεριά!

Τα αποτελέσματα της δράσης μας στη Λευκάδα επιβεβαιώνουν τα σημαντικά προβλήματα που συνεχίζουν να υπάρχουν στις θάλασσες μας και υπογραμμίζουν την ανάγκη συνεχούς κινητοποίησης για την αντιμετώπιση τους. Παράλληλα όμως, η εξαιρετική συνεργασία με τον δήμο Λευκάδας καθώς και ο ενθουσιασμός των εθελοντών και των ντόπιων φίλων, μας γεμίζουν αισιοδοξία και δύναμη να επιστρέφουμε ξανά και ξανά σε αγαπημένα μας νησιά όπως είναι η Λευκάδα και να εργαζόμαστε εντατικά για την απορρύπανση των βυθών.

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop