202013ΙΟΥΝ10:0020:00Δράση στον Πόρο | 13/06/20

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Πόρος, Αργοσαρωνικός

Ημερομηνία:
13 Ιουνίου 2020

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιες δράσεις

Υποστήριξη:

The Yacht Week

1,5 τόνος διχτυών και πλήθος ερωτημάτων!

Επιχειρήσεις σε τρία διαφορετικά σημεία για ανελκύσεις «διχτυών-φαντασμάτων» υλοποίησε  ο φορέας μας με τη στήριξη του The Yacht Week. Παράλληλα πραγματοποίησε αυτοψία στην καινούργια προβλήτα του νησιού. Τα συμπεράσματα πολλά και λυπηρά.

Η μέρα μας ξεκίνησε με κατάδυση στην νέα προβλήτα του λιμανιού όπου είχαμε πληροφορίες πως η κατασκευή της βασίστηκε στην ρίψη μπάζων και σκουπιδιών. Τα ευρήματα μας επιβεβαίωσαν αρχικά τους φόβους μας καθώς βρήκαμε δεκάδες σακούλες θαμμένες στο βυθό. Για το λόγο αυτό παραδώσαμε το υλικό στους αρμόδιους φορείς.

Η επίσκεψη μας στον Πόρο οργανώθηκε με βάση τις πληροφορίες που λάβαμε από την τοπική αλιευτική και καταδυτική κοινότητα για την ύπαρξη εγκαταλελειμμένων διχτυών σε σε υφάλους. Επισκεφθήκαμε τρία διαφορετικά σημεία όπου βρήκαμε δίχτυα και παγιδευμένα ψάρια. Ωστόσο, στο τελευταίο σημείο ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο δίχτυ, που βρήκαμε σε περιοχή όπου παλαιότερα βρισκόταν εκεί ιχθυοτροφείο. Σε εμάς ήταν ξεκάθαρο πως το δίχτυ αυτό πετάχτηκε στο βυθό σκόπιμα  καλύπτοντας  μία μεγάλη έκταση του βυθού. Η απαράδεκτη αυτή εικόνα που αντικρίσαμε μας αναγκάζει να  απευθυνθούμε στο Δήμο και να αναζητήσουμε τους υπεύθυνους για αυτή την απαράδεκτη πρακτική.

Ήταν μια μεγάλη και γεμάτη ημέρα για εμάς μιας και απογοητευτήκαμε από τα δίχτυα που βρέθηκαν στο βυθό αλλά και τα παγιδευμένα ψάρια, ωστόσο η συνεισφορά των εθελοντών μας αλλά και η βοήθεια των τοπικών συνεργατών μας γέμισε χαρά. Είμαστε υπερήφανοι που ξαναδίνουμε ανάσα στη θάλασσα!

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop