Καλωσορίζουμε την Κέα στο Δίκτυο Μπλε Δήμων!

Επιστρέψαμε στην Κέα μετά από 3 χρόνια για να εγκαινιάσουμε τον νέο Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στο νησί αλλά και για να καλωσορίσουμε την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές στο Δίκτυο Μπλε Δήμων που αριθμεί πλέον 14 μέλη.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες καταφέραμε όχι μόνο να εγκαινιάσουμε το Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων αλλά και να πραγματοποιήσουμε καθαρισμούς σε δύο λιμάνια. Δυστυχώς, η εικόνα του βυθού στο Βουρκάρι ήταν άκρως απογοητευτική όπου οι δύτες της Aegean Rebreath ήρθαν αντιμέτωποι με εκτεταμένη ρύπανση κυρίως από πλαστικά μιας χρήσης και άλλα απορρίμματα όπως γυάλινα μπουκάλια και συσκευασίες αναψυκτικών. Τα ευρήματα επιβεβαιώνουν το πρόβλημα της επιβάρυνσης από τα χιλιάδες σκάφη που δένουν κάθε χρόνο στις μαρίνες του νησιού και από την απερίσκεπτη ρίψη απορριμμάτων στη θάλασσα.

Παρόλα αυτά, η θετική διάθεση και η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων σε συνδυασμό με το δυναμικό ξεκίνημα του Σταθμού Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων και την ένταξη της Κέας στο Δίκτυο Μπλε Δήμων, μας γεμίζουν αισιοδοξία για όσα φιλοδοξούμε να πετύχουμε στο μέλλον για τη βελτίωση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε αυτό το πανέμορφο νησί. Μαζί με την τοπική κοινωνία και τους εθελοντές μας ανυπομονούμε να επανέλθουμε!

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop