Ο πρώτος μας σταθμός στις Σποράδες!

Με χαρά υποδεχτήκαμε και την Αλόννησο στο Δίκτυο «Μπλε Δήμων»! Αν και η Ελλάδα βρισκόταν σε περίοδο διακοπών, ο Αύγουστος μας έδωσε την ευκαιρία να ολοκληρώσουμε τις κοινές προσπάθειες μας με τις δημοτικές αρχές για τη λειτουργία του πρώτου σταθμού συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στις Σποράδες.

Η κατασκευή του σταθμού δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, ωστόσο η αρχική λειτουργία του σταθμού ξεκίνησε μιας και μέλος του οργανισμού μας βρέθηκε στο νησί και μαζί με στελέχη του Δήμου προχώρησαν στις πρώτες αναγκαίες εργασίες.

Έχει σημασία για τον οργανισμό μας που ο σταθμός αυτός δημιουργείται σε ένα νησί που διαθέτει θαλάσσιο πάρκο και επενδύει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Παραδίδει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι καμία επένδυση στο θαλάσσιο περιβάλλον δεν μπορεί να επιτύχει αν πρώτα από όλα δεν αντιμετωπισθεί η ρύπανση των θαλασσών τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο απορρύπανσης. Σύντομα λοιπόν, ελπίζουμε πως θα βρεθούμε στο νησί για να προχωρήσουμε και στις ανάλογες δράσεις και να γνωρίσουμε ακόμα καλύτερα τις ιδιαιτερότητες του νησιού

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop