Προστατεύουμε έναν σημαντικό βιότοπο και μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας!

Αυτό το καλοκαίρι ολοκληρώσαμε μια πολύ σημαντική, ολιστική παρέμβαση για την προστασία του μοναδικού οικοσυστήματος της Βοϊδοκοιλιάς. 

Η Βοϊδοκοιλιά είναι μία από τις γνωστότερες παραλίες της Ελλάδας, η οποία εκτός από την αισθητική του τοπίου της, έχει μεγάλη οικολογική αξία για πολλά είδη ζώων, μεταξύ των οποίων είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι θαλάσσιες χελώνες. Γι’αυτό και όλο αυτό το οικοσύστημα, μαζί με τη λιμνοθάλασσα του Διβαρίου, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000. 

Με την οριοθέτηση των αμμολόφων, δώσαμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης καταπάτησης των αμμολόφων από διερχόμενα οχήματα και της παράνομης κατασκήνωσης. Επιπλέον, με την τοποθέτηση πινακίδων σε εμφανή σημεία, ο επισκέπτης ενημερώνεται για την περιβαλλοντική αξία της περιοχής και παροτρύνεται να σεβαστεί το ευαίσθητο αυτό οικοσύστημα. 

Συνεχίζουμε τη δράση μας στην περιοχή με την παρακολούθηση των αποτελεσμάτων της παρέμβασης μας ώστε να αναπτύξουμε καλές πρακτικές που θα αξιοποιηθούν και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές στο μέλλον. 

Δείτε το σχετικό βίντεο!

 

 

*Η παρέμβαση υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του NESCAFÉ.

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop