Τα δημοτικά συμβούλια των μελών του Δικτύου Μπλε Δήμων αποφασίζουν για τη νομική οντότητα

Μια προσπάθεια μηνών ολοκληρώνεται και οι δεσμεύσεις του οργανισμού μας τηρήθηκαν! Μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος και τη διαμόρφωση χρηματοδοτικής πρότασης για τα μέλη του Δικτύου, ο οργανισμός μας προχώρησε και στην διαμόρφωση καταστατικού για την νομική οντότητα του δικτύου.

Προηγήθηκε εκτεταμένη διαβούλευση με τα μέλη του Δικτύου, διαμόρφωση του προσχέδιου καταστατικού και αποστολή στα μέλη για παρατηρήσεις και σχόλια, συλλογή και επεξεργασία των σχολίων, διαμόρφωση του τελικού κειμένου και αποστολή του στους δήμους μέλη για ψήφιση από τα αρμόδια δημοτικά συμβούλια. Στην προσπάθεια αυτή η νομική σύμβουλος κα. Λίνα Δικαιάκου είχε την πλέον καθοριστική συμβολή, καθώς ήταν αυτή που διαμόρφωσε εθελοντικά το σχετικό καταστατικό.

Πλέον, η απόφαση για το αν το Δίκτυο αποκτήσει νομική οντότητα ανήκει στους ίδιους τους δήμους, ενώ ο οργανισμός μας ολοκλήρωσε με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο τις δεσμεύσεις που καθορίστηκαν κατά τη συνάντηση των μελών της ΚΕΔΕ τον Φεβρουάριο του 2022. Για το λόγο αυτό η χαρά μας είναι μεγάλη όπως και η προσμονή για το επόμενο βήμα που σίγουρα θα είναι μοναδικό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο…

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop