Τα πρώτα δείγματα της συνεργασίας μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τα μικροπλαστικά!

Καθώς συνεχίζεται η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής για τα μικροπλαστικά, νέα ευρήματα για αυτό το τεράστιο οικολογικό ζήτημα που ταλαιπωρεί τις θάλασσές μας έρχονται στο φως. Τα δείγματα που αναλύονται προέρχονται από ευρήματά μας σε 3 νησιά και μία παράκτια ζώνη της χώρας και σε όλες τις αναλύσεις εμφανίζονται κοινά χαρακτηριστικά.

Τα πλαστικά σφαιρίδια που εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αποτελούν την πρώτη ύλη για παραγωγή πλαστικού και χρησιμοποιούνται σε πολλά προϊόντα υγιεινής ευρείας κατανάλωσης και χρήσης. Επίσης βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες μικροπλαστικών που προέρχονται από κατακερματισμό μεγαλύτερων πλαστικών προϊόντων αλλά και μικροπλαστικά που συσσωρεύουν ρύπους όπως φυτοφάρμακα και τοξικά παραπροϊόντα βιομηχανιών!
Τα ευρήματα αυτά προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο το περιβάλλον επηρεάζεται από τις συνήθειες των ατόμων και κοινωνιών και κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την υγεία του, χερσαίου και υποθαλάσσιου.

Το έργο μας δεν εξαντλείται μόνο σε δράσεις αντιμετώπισης αλλά ο βασικός μας σκοπός είναι η πρόληψη και η εκπαίδευση της κοινωνίας με βάση συμπεράσματα που έχουν προκύψει από επιστημονικά τεκμηριωμένη ανάλυση. Προχωράμε δυναμικά προς τη δημιουργία μίας ακόμα βάσης δεδομένων που θα περιγράφει τις πτυχές του προβλήματος σε όλη την Ελλάδα με κύριο στόχο να ανακαλύψουμε και να αποκαλύψουμε τη φύση αυτών των πλαστικών που πλέον εντοπίζονται σε μορφή μικροπλαστικών.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop