Το αξιοθαύμαστο παράδειγμα των αλιέων της Αλοννήσου

Στην Aegean Rebreath είμαστε υπερήφανοι διότι διατηρούμε πραγματικές και ουσιαστικές σχέσεις με τους συνεργάτες μας όπως και μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά δεχτήκαμε πριν από 2 μήνες τηλεφωνική κλήση της Προέδρου Αλιέων της Αλοννήσου για να μας ζητήσει τσουβάλια, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη συλλογή επιπλεόντων απορριμμάτων που συναντούν οι αλιείς στη θάλασσα.

Ακριβώς την περίοδο εκείνη λάβαμε, για μια ακόμα φορά, την πολύτιμη υποστήριξη της Maris Pearls που όπως πάντα στόχευε στην ενίσχυση καινοτόμων ιδεών και πρακτικών. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές! Αμέσως προχωρήσαμε σε έρευνα αγοράς για να βρεθούν ανθεκτικά και επαναχρησιμοποιούμενα τσουβάλια και όταν αυτά βρέθηκαν φροντίσαμε να στείλουμε μια επαρκή ποσότητα στον αλιευτικό σύλλογο. Δεν είχαμε παρά να περιμένουμε να δούμε αν το εγχείρημα αυτό θα ήταν πραγματικά ουσιαστικό.

Δύο μήνες μετά τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι άκρως ενθαρρυντικά. Οι αλιείς της Αλοννήσου χρησιμοποιούν καθημερινά τα τσουβάλια που τους προμηθεύσαμε τα οποία αξιολογούν και ως ιδιαιτέρως χρήσιμα. Ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως τα πλαστικά που συλλέγουν τα απορρίπτουν στο σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων που διατηρεί ο οργανισμός μας στο νησί. Επομένως δεν μπορούμε παρά να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ τόσο στους αλιείς του νησιού όσο και στη Maris Pearls για την εμπιστοσύνη της και την πολύπλευρη στήριξη των προσπαθειών μας!

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop