Το πρόγραμμα για τα σκάφη αναψυχής ήδη προσφέρει σημαντικά συμπεράσματα

Ένα ακόμα πιλοτικό πρόγραμμα που υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα αποδεικνύεται αποτελεσματικό και υποσχόμενο! Το “Recycle your Sail” που αναπτύσσεται στη Σαντορίνη με την υποστήριξη της PEPSICO HELLAS και σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας, στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ιδιοκτητών σκαφών αναψυχής και επισκεπτών.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με 13 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Σαντορίνη, προωθώντας τη διαλογή και την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων μέσω των ειδικών κάδων που έχουν εγκατασταθεί σε 23 σκάφη.  Εξαιρετικά ελπιδοφόρα είναι τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα από την πρώτη πιλοτική περίοδο του προγράμματος, καθώς 35.000 ανακυκλώσιμα υλικά έχουν ήδη συλλεχθεί εντός 3 μηνών από τα συνεργαζόμενα σκάφη.

Η προστιθέμενη αξία του προγράμματος δεν περιορίζεται μόνο στα συλλεχθέντα υλικά αλλά και στην επιτυχημένη συνεργασία των τοπικών εταίρων, την ανατροφοδότηση των επισκεπτών και των επαγγελματιών που αξιολόγησαν την προσπάθεια αυτή ως εξαιρετικά πρωτότυπη και αποτελεσματική και τη συμβολή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας που εξασφαλίζει την ασφαλή παράδοση των ανακυκλώσιμων στο Κ.Δ.Α.Υ.

Με γνώμονα τα δεδομένα αυτά, επιβεβαιώνεται το γεγονός πως η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων στην τουριστική βιομηχανία είναι πλέον επιβεβλημένη και αναγκαία για τη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Παράλληλα, ο οργανισμός μας θεωρεί πως το πρόγραμμα αυτό μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ανάλογες πρακτικές σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά για τη συνεργασία τις εταιρείες 

Caldera Yachting

Sunset Oia

Odyssey Sailing Santorini

Rocabella Santorini

Sail Away Santorini Yacht Cruises

Athena Volcano Private Cruises

Butterfly Cruises

Captain George Santorini Yachting

Tzanetis Santorini Yachting Cruises

Santo Sails

Flora Fishing Tours

Giorgaros fishing tours

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop