Το side event που οργανώσαμε για τη Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean 2024” προσέφερε χρήσιμα συμπεράσματα

Η Διεθνής Διάσκεψη “Our Ocean 2024” που διοργανώθηκε στην Αθήνα αποτέλεσε μία μεγάλη ευκαιρία για μία ουσιαστική συζήτηση σχετικά με τις σημερινές προκλήσεις και τις αναγκαίες πρακτικές και πολιτικές για τις θάλασσες μας. Για το λόγο αυτό επιλέξαμε να οργανώσουμε ένα side event σε συνεργασία με τη German UN Ocean Decade Committee, το οποίο θα επικεντρωνόταν σε ένα ζήτημα που σήμερα κρίνεται πιο επίκαιρο από ποτέ. Τον ρόλο των εταιρειών στο πλαίσιο της επίτευξης των στόχων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στο πάνελ συμμετείχαν διακεκριμένα στελέχη τα οποία και κατέθεσαν τις απόψεις τους σχετικά με τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η αγορά. Οι έως σήμερα πρακτικές που ακολουθούν οι εταιρείες έχουν κριθεί, πλην λίγων εξαιρέσεων, αποσπασματικές, γεγονός που οδήγησε τους συμμετέχοντες να συμφωνήσουν πως οι νέες πολιτικές των εταιρειών θα πρέπει να ενσωματώσουν τα συμπεράσματα που έχουν εξαχθεί όπως και να ακολουθήσουν τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί. Η βασική θέση της Aegean Rebreath ήταν πως πρακτικές που δεν συμπεριλαμβάνουν τις τοπικές κοινωνίες και τις τοπικές αρχές δεν διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των παρεμβάσεων. Ως παράδειγμα αναφέρθηκε το Δίκτυο Μπλε Δήμων και η στήριξη του έργου του από πλήθος εταιρειών, βάσει ολιστικών προγραμμάτων που επιδιώκουν την αλλαγή νοοτροπίας σε τοπικό επίπεδο. Παράλληλα, αναφερθήκαμε στην ανάγκη ενσωμάτωσης από τις εταιρείες βιώσιμων διαδικασιών στην παραγωγική τους διαδικασία και αλλαγής των υλικών συσκευασίας τους, καθώς επίσης και στην εισαγωγή πολιτικών που θα επιβραβεύουν τις βιώσιμες πρακτικές αποθαρρύνοντας παράλληλα τις ρυπογόνες πρακτικές. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν και οι τοποθετήσεις των υπολοίπων ομιλητών που αναφέρθηκαν στις σημερινές τάσεις στο πεδίο της βιωσιμότητας και στον καίριο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η αγορά.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου είχαμε και τη χαρά να αναπτύξουμε μία σύντομη συζήτηση με την εμβληματική και διεθνώς αναγνωρισμένη Sylvia Earle για το έργο μας! Με χαρά μπορούμε να πούμε πως το side event κρίθηκε επιτυχημένο καθώς προσέφερε συγκεκριμένα συμπεράσματα και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί δίχως την εποικοδομητική συμβολή στη συζήτηση των:

  • Τασσούλα Επτακοίλη , Δημοσιογράφος στην Καθημερινή
  • Dr. Alexis Katechakis, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, German UN Ocean Decade Committee
  • Xenia zu Hohenlohe, Επικεφαλής Στρατηγικής, The Sustainable Markets Initiative
  • Στέφανος Διανέλλος, Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων, BAT Hellas
  • Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής, Aegean Rebreath

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop