Βραβεία για την Aegean Rebreath και δύο μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων

Δύο ακόμη βραβεία παρέλαβε η Aegean Rebreath για  τη συνεργασία της με το Δήμο Αντιπάρου και το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου για δράσεις και πιλοτικά έργα που υλοποιούνται στα δύο μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων.

Η πρώτη τιμητική διάκριση  αποδόθηκε στο πλαίσιο των Green Awards (Boussias) και αφορούσε στη συνεργασία της Aegean Rebreath με το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου για τις δράσεις και τη συμβολή στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων σε μία λιμενική ζώνης που αποτελεί υπόδειγμα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Aegean Rebreath έχει ήδη αναπτύξει ολιστικές δράσεις στο νησί, ενώ διατηρεί και σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων στο κεντρικό λιμάνι.

Το δεύτερο βραβείο (Χρυσό Βραβείο για την ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας, Boussias) αφορά στο καινοτόμο πρόγραμμα της Αντιπάρου που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αντιπάρου και με την υποστήριξη της Pepsico Hellas. Το πρόγραμμα προέβλεπε την αξιοποίηση 400 κιλών καπακιών μπουκαλιών, τα οποία συνέλεξε η τοπική κοινωνία, για την παραγωγή κάδων τριών ρευμάτων ανακύκλωσης που εγκαταστάθηκαν σε παραλίες και επιχειρήσεις του νησιού (περισσότερες πληροφορίες εδώ).

Οι διακρίσεις αυτές  επιβεβαιώνουν τη σημασία των συνεργειών, το ρόλο της καινοτομίας και την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών. Την ίδια στιγμή τα βραβεία αναγνωρίζουν την προστιθέμενη αξία δράσεων και προγραμμάτων που μπορούν να αποτελέσουν καλές πρακτικές και για την υπόλοιπη χώρα.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop