Βρεθήκαμε στην Καλαμάτα για να συζητήσουμε με το δήμο και τους εταίρους μας τα επόμενα βήματα

Το ταξίδι μας στην Καλαμάτα είχε διττό στόχο. Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το Δήμαρχο, υπηρεσιακά στελέχη και τους συνεργάτες μας από τον Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μας στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων, ενώ παράλληλα παρακολουθήσαμε και τη λειτουργία των πιλοτικών έργων που έχουμε υλοποιήσει στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, στελέχη του οργανισμού μας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο και στελέχη του Δήμου για τις εξελίξεις σχετικά με την απόκτηση νομικής οντότητας του δικτύου αλλά και για τις δράσεις που προβλέπονται εντός του 2023 στο πλαίσιο της διμερούς συνεργασίας μας. Στο πλαίσιο αυτό οριστικοποιήθηκε η υλοποίηση πλήθους δράσεων εκπαιδευτικού και ενημερωτικού χαρακτήρα όπως και η υλοποίηση διευρυμένων δράσεων καθαρισμού.

Την ίδια στιγμή, επισκεφθήκαμε και τον Νέδοντα ποταμό για να παρακολουθήσουμε τις εργασίες συντήρησης του διχτιού συγκράτησης φερτών υλικών που έχουμε εγκαταστήσει με την υποστήριξη του Nescafé, όπως και το σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων που έχουμε εγκαταστήσει στο λιμάνι σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου. Παράλληλα, δεν ξεχάσαμε να παραλάβουμε και τον πρώτο κάδο διχτυών που συγκέντρωσε η αλιευτική κοινότητα.

Σίγουρα η επίσκεψη μας στην Καλαμάτα ήταν σύντομη αλλά αρκετά παραγωγική και «γεμάτη». Αναμένουμε πως σύντομα θα ξαναβρεθούμε στην περιοχή για να προχωρήσουμε με τον σχεδιασμό μας.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop