Βρεθήκαμε στο Cagliari για το πρόγραμμα BLUE-ISLES

Ταξιδέψαμε στο Cagliari της Σαρδηνίας μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας από Μάλτα, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία και Κύπρο, για την πραγματοποίηση της ενδιάμεσης συνάντησης του προγράμματος BLUE-ISLES το οποίο συγχρηματοδοτείται από την EUPA (Εθνική Υπηρεσία Μάλτας) μέσω του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Το πρόγραμμα που επιδιώκει τόσο την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων της αλιευτικής κοινότητας και των εργαζομένων στην υδατοκαλλιέργεια, όσο και την αποτελεσματική συνεργασία και συμβολή των αρμόδιων δημοτικών υπαλλήλων, έκλεισε ήδη τον πρώτο κύκλο υλοποίησης με την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων παραδοτέων έργων. 

Σκοπός της ενδιάμεσης συνάντησης ήταν η αξιολόγηση των πεπραγμένων του προγράμματος κατά το 2022 αλλά και ο αποτελεσματικός σχεδιασμός των επόμενων δράσεων που προβλέπουν τη χρήση νέων τεχνολογιών και εργαλείων όπως και την ανάπτυξη σχετικών προτάσεων για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στις εμπλεκόμενες χώρες: Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος και Ελλάδα.

Μία εξαιρετικά αποδοτική συνάντηση όπου συζητήθηκαν διεξοδικά τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Μεσόγειο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, οι τρόποι αντιμετώπισης και οι υφιστάμενες πρακτικές. Μια εξαιρετική, παράλληλα, ευκαιρία για να ενημερώσουμε τους εταίρους μας οι οποίοι και έδειξαν αυξημένο ενδιαφέρον, για το έργο μας και τις επιμέρους δράσεις μας. Τα συμπεράσματα που προέκυψαν θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας μαζί με τα μέλη του Δικτύου Μπλε Δήμων. Ευχαριστούμε θερμά τους Ιταλούς εταίρους μας στην TDM 2000 ODV για την εξαιρετική διοργάνωση και τη ζεστή φιλοξενία. 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop