Ξεκινάμε μια μοναδική έρευνα για τα πλαστικά μιας χρήσης!

Σε μια πρωτοβουλία που δεν έχει επαναληφθεί στην Ελλάδα προχωρά η Aegean Rebreath!  Μια πρωτοβουλία που αφορά στην εξειδίκευση των προκλήσεων και των προβλημάτων για την εφαρμογή της οδηγίας 2019/904/ΕΕ σχετικά με τα πλαστικά μίας χρήσης.  Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην εξειδίκευση της νομοθεσίας, ωστόσο στην Aegean Rebreath γνωρίζουμε πως απτά συμπεράσματα δεν υπάρχουν.

Για το λόγο αυτό, ο φορέας μας ανέπτυξε  μία διαδικτυακή έρευνα που ήδη υλοποιείται στην περιοχή της Μεσσηνίας με τη συμμετοχή ξενοδοχειακών καταλυμάτων, καταστημάτων καφεστίασης και καταναλωτών. Θέληση μας να αποτυπώσουμε τα υφιστάμενα προβλήματα και να εξάγουμε  δεδομένα, βάσει των οποίων θα συντάξουμε σχετική έκθεση που θα προσπαθήσουμε να υποβάλλουμε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται απευθείας διάλογος με τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές προκειμένου να δούμε πρακτικά πως μπορεί να εφαρμοστεί επιτυχημένα η νομοθεσία. Η μείωση των πλαστικών μίας χρήσης αφορά όλους μας για αυτό και η Aegean Rebreath δεν μπορεί να λείπει από αυτή την προσπάθεια. Επομένως είναι λογικό να αδημονούμε για τη στιγμή που θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματα μας στις αρχές του 2021!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop