Ανακοινώσαμε το νέο μας πρόγραμμα για τα Λιβάδια Ποσειδωνίας

“Do Not Disturb” ονομάζεται το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιήσουμε για την προστασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας με την υποστήριξη της Teleperformance και σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών και το Δήμο Μαρκόπουλου-Μεσογαίας!

Η ανακοίνωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε σε χώρο στο κέντρο της Αθήνας όπου έδωσαν το παρόν δημοσιογράφοι και οι εταίροι του έργου. Παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι φάσεις υλοποίησης του προγράμματος που στοχεύει στην ανάδειξη μίας βέλτιστης πρακτικής που θα μπορέσει να αξιοποιηθεί και από άλλους παράκτιους και νησιωτικούς δήμους της Ελλάδας.

Η καταστροφή των λιβαδιών ποσειδωνίας παραμένει ένα «άγνωστο» για τους περισσότερους πολίτες πρόβλημα το οποίο όμως είναι σημαντικό για τη προστασία της θαλάσσιας βιοποικιλότητας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 φάσεις και βασίζεται στη διαρκή αξιολόγηση και παρακολούθηση του όρμου του Πόρτο Ράφτη. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα καθώς το ενδιαφέρον του συνόλου των εταίρων για το πρόγραμμα  παραμένει αυξημένο. Το γεγονός αυτό τόνισε το σύνολο των συμμετεχόντων στην εκδήλωση που εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίηση του για το μοναδικό αυτό εγχείρημα που ενώνει την Κοινωνία των Πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα, την ερευνητική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση!

Το μήνυμα “Do Not Disturb” είναι ενδεικτικό διότι θέληση των εταίρων είναι η ανάδειξη της σημασίας των Λιβαδιών Ποσειδωνίας που θα πρέπει να παραμείνουν άθικτα για να συνεχίσουν την σιωπηλή, αλλά πολύτιμη περιβαλλοντική τους προσφορά.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα εδώ

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop