Αναλαμβάνουμε δράση για το νερό βρύσης μαζί με την Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης

Σε μια σημαντική συνεργασία για το νερό βρύσης και την μείωση των πλαστικών μίας χρήσης προχωράμε μαζί με την Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης υπογράφοντας μνημόνιο συνεργασίας. Μια συνεργασία που αποσκοπεί στην αντιμετώπιση ενός τεράστιου προβλήματος που χαρακτηρίζει τη χώρα μας και αφορά στο πόσιμο νερό.

Μετά από 75 διευρυμένες δράσεις στην Ελλάδα και βάσει της αναλυτικής βάσης δεδομένων που διατηρούμε ως οργανισμός, γνωρίζουμε πως το συνηθέστερο απόρριμμα που συναντάμε στο βυθό είναι το πλαστικό μπουκάλι νερού. Το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα μεγάλο τους καλοκαιρινούς μήνες που η Ελλάδα δέχεται εκατομμύρια επισκεπτών. Πρόβλημα που γίνεται ορατό στις πόλεις και σε νησιά ακόμα και σε αυτά όπου λειτουργούν σταθμοί πόσιμου νερού.

Για το λόγο αυτό, ο οργανισμός μας θεωρεί πολύ σημαντική εξέλιξη τη συνεργασία μας με την ΕΥΑΘ δεδομένου ότι θα εργαστούμε από κοινού στα πεδία της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, της ευαισθητοποίησης φορέων και πολιτών, της ανάπτυξης τεχνογνωσίας μέσα από πιλοτικά project και συγκεκριμένες συνέργειες όπως και της παραγωγής πρωτογενών δεδομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν από την πρώτη στιγμή για την υλοποίηση πρωτοβουλίας που θα λάβει χώρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης με στόχο την εξασφάλιση σημαντικών δεδομένων για τη χρήση του πόσιμου νερού.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop