Διαλέξεις σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Η εκπαίδευση και η διάχυση της γνώσης και των ευρημάτων αποτελούν βασική προτεραιότητα του οργανισμού μας. Στο πλαίσιο αυτό, με ιδιαίτερη χαρά ολοκληρώσαμε τις διαλέξεις μας για την περιβαλλοντική δημοκρατία και την ανάγκη ανάπτυξης μίας νέας προσέγγισης προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την περιβαλλοντική κρίση. Είχαμε μία σπουδαία ευκαιρία να συμβάλλουμε και εμείς στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής για τις πολιτικές επικοινωνίας στη διαχείριση κρίσεων.

Παρουσιάσαμε τις υφιστάμενες προκλήσεις, επιπτώσεις και πτυχές τις περιβαλλοντικής κρίσης σε παγκόσμιο επίπεδο  αλλά επικεντρωθήκαμε και στον ρόλο των πολιτών τόσο σε επίπεδο μεγέθυνσης της κρίσης όσο και στο επίπεδο της επίλυσης των προβλημάτων. Αναδείξαμε την ανάγκη συνεργειών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, της βιομηχανίας και κοινωνίας των πολιτών που ενισχύουν τις προσπάθειες για την  ενεργοποίηση κυβερνητικών και θεσμικών  φορέων.

Είχαμε επίσης την ευκαιρία να παρουσιάσουμε το εγχείρημα της Aegean Rebreath ως ένα παράδειγμα περιβαλλοντικής δημοκρατίας για την προώθηση τοπικών πρακτικών σε εθνικό επίπεδο. Όλα αυτά τα δεδομένα τέθηκαν στη διάθεση των μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι οποίοι με την παρουσία και τον ενθουσιασμό τους μας επιβεβαίωσαν, για άλλη μια φορά, ότι οι λύσεις για την περιβαλλοντική κρίση, εξαρτώνται από τον καθένα μας.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop