Δικαίωση για την Περιβαλλοντική Δημοκρατία και τον Εθελοντισμό!

Επανερχόμαστε για την περίπτωση της Ζακύνθου και την άδικη επώνυμη καταγγελία που δέχτηκε η Aegean Rebreath κατά τη διάρκεια των προγραμματισμένων δράσεών της στο νησί τον Οκτώβριο του 2022.

Τους τελευταίους μήνες ήρθαμε επανειλημμένως σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκει-μένου να μην ξανασυμβεί ανάλογο περιστατικό. Αναδεικνύουμε λοιπόν – για λόγους αρχής –το ζή-τημα αυτό, τόσο για την άρση αμφιβολιών σχετικά με το νομότυπο των δράσεων που υλοποιούμε, όσο και για την έγκυρη ενημέρωση κάθε άλλης οργάνωσης ή ομάδας πολιτών, η οποία ασχολείται εθελο-ντικά με υποβρύχιους καθαρισμούς.

Η απαντητική επιστολή της Δ/νσης Λιμενικής Αστυνομίας του Υπουργείου Ναυτιλίας σε σχετικό ερώτημα της οργάνωσής μας διευκρινίζει πως οι εθελοντικές δράσεις υποβρύχιου καθαρισμού δεν παραβιάζουν την κείμενη νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον καταγγέλλοντα και όσα άλλα άτομα τυχόν εμπλέκονται (επισυναπτόμενη η καταγγελία τους), διότι μας έδωσαν την ευκαιρία να δηλώσουμε ξανά ότι οι καταγγελίες τους περισσότερο μας δυναμώνουν παρά μας πτοούν. Τέτοιες ενέργειες φανερώνουν περισσότερο ιδιοτέλεια και όχι πραγματικό ενδιαφέρον και περιβαλλοντική συνείδηση. Ωστόσο, είναι λυπηρό αυτές οι συμπεριφορές να προέρχονται από μερίδα ατόμων της καταδυτικής κοινότητας και μάλιστα από ανθρώπους που διατρανώνουν το ενδιαφέρον τους για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί μια καλή αφορμή για να αναρωτηθεί κανείς ποιες ενέργειες συμβάλλουν θετικά στην προώθηση μιας κουλτούρας με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και ποιες υπονομεύουν κάθε τέτοια προσπάθεια.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop