Εγκαίνια προγράμματος στη Θεσσαλονίκη

Με τον καλύτερο τρόπο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του προγράμματος για το Θερμαϊκό που υλοποιείται από την Aegean Rebreath, το Δήμο Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Nescafe. Ένα πρόγραμμα φιλόδοξο και σύνθετο που αποσκοπεί όχι μόνο στην απορρύπανση του Θερμαϊκού αλλά και σε προληπτικές δράσεις, πρωτοβουλίες ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος της Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Aegean Rebreath και μέλος του Δ.Σ. της Nestle ενημέρωσαν τους εκπροσώπους τύπου για το περιεχόμενο και τους στόχους του προγράμματος.

Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες περπάτησαν ως το παραλιακό μέτωπο όπου παρουσιάστηκε το aqua drone για τη συλλογή απορριμμάτων. Οι παρευρισκόμενοι είδαν πρακτικά τον εξοπλισμό σε λειτουργία καθώς συλλέχθηκαν απορρίμματα από τη θάλασσα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, παρουσιάστηκε και ο δεύτερη παρέμβαση που περιλαμβάνει μια οθόνη εξωτερικού χώρου από την οποία θα πληροφορείται ο επισκέπτης της παραλίας τόσο για τα αποτελέσματα της χρήσης του aqua drone όσο και για την ποιότητα της θάλασσας στον όρμο της Θεσσαλονίκης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της Aegean Rebreath προχώρησαν και στη συμπλήρωση ερωτηματολογίων με τη συμμετοχή επιχειρηματιών καφεστίασης για τα πλαστικά μίας χρήσης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο καμπάνιας με τις επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης για την κατανάλωση και την αλόγιστη απόρριψη των πλαστικών μίας χρήσης.

Με το πρόγραμμα αυτό η Aegean Rebreath εγκαινιάζει τις παρεμβάσεις της στη Θεσσαλονίκη με την ελπίδα να τεθούν οι βάσεις για ακόμα πιο ολιστικές πολιτικές για την προστασία του Θερμαϊκού. Θερμές ευχαριστίες στην τοπική ομάδα Bears rescue team που συμβάλλει ενεργά στις προσπάθειες μας.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop