Εγκαινιάσαμε τις δράσεις μας για το 2024 στην Ταϊλάνδη!

Δεν είναι η πρώτη φορά που μέλη του οργανισμού μας, ταξιδεύοντας σε τρίτες χώρες, προχώρησαν στην υλοποίηση δράσεων ευαισθητοποίησης για το θαλάσσιο περιβάλλον. Ακολουθώντας τις αρχές μας, λοιπόν, μόλις βρεθήκαμε σε νησί της Ταϊλάνδης ήρθαμε σε επικοινωνία με την τοπική κοινωνία προκειμένου να οργανώσουμε μια δράση ευαισθητοποίησης. Ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για ένα νησί μικρό που δοκιμάζεται σοβαρά από τον εισερχόμενο τουρισμό.

Από την πρώτη στιγμή, συνειδητοποιήσαμε το αυξημένο ενδιαφέρον της καταδυτικής κοινότητας και των επισκεπτών. Συμμέτοχος  και αρωγός σε αυτή την προσπάθεια το Forra Diving Center με το οποίο συνεργαστήκαμε άψογα και αποτελεσματικά. Εθελοντές 8 διαφορετικών εθνικοτήτων συμμετείχαν ενεργά, αποδεικνύοντας πως η θαλάσσια ρύπανση είναι παγκόσμιο πρόβλημα και εγείρει παγκόσμια ανησυχία.

Η οργάνωσή μας τονίζει συχνά την ανάγκη να τηρούμε όλοι υπεύθυνη στάση όχι μόνο στην καθημερινότητά μας αλλά και όταν ταξιδεύουμε εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι ξεκάθαρο πως ο μαζικός τουρισμός προκαλεί σημαντικά προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες και δοκιμάζει σημαντικά τις αντοχές των οικοσυστημάτων. Για το λόγο αυτό, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσπαθούμε να μειώνουμε το αποτύπωμα μας σε τοπικό επίπεδο σε όποιο σημείο του πλανήτη βρισκόμαστε. Το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια αυτή παράγει αποτέλεσμα και προσφέρει σημαντικά μηνύματα προς όλες τις πλευρές.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop