Εκπαιδευτικό εργαστήριο ευαισθητοποίησης τοπικών κοινοτήτων στο Bangladesh

Ένα πολύ ενδιαφέρον εργαστήριο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης Μπαγκλαντές στο Cox’s Bazar του Bangladesh, μια περιοχή η οποία αντιμετωπίζει πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις παγκόσμιες προκλήσεις και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τα θαλάσσια απορρίμματα καθώς και τις καλές πρακτικές που έχουμε αναπτύξει ως οργανισμός, οι οποίες θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε συνεργασία με τοπικές κοινότητες στην περιοχή όπου βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες παραλίες στον κόσμο, μήκους 120 χλμ..

Στο εργαστήριο συμμετείχε ομάδα συμβούλων, κοινωνικών λειτουργών και εκπαιδευτικών οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν και συζήτησαν μαζί μας το πρόγραμμα δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης που θα υλοποιήσουν σε σχολεία και ομάδες από τις τοπικές κοινότητες του Cox’s Bazar αξιοποιώντας το υλικό του οργανισμού μας. Συνολικά οργανώθηκαν 52 μαθήματα (sessions) στα οποία έλαβαν μέρος 682 συμμετέχοντες!

Καθώς υπολογίζεται ότι το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί δίπλα στη θάλασσα και το πρόβλημα των θαλάσσιων απορριμμάτων δεν περιορίζεται σε εθνικά σύνορα, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων αναδεικνύεται ως επιτακτική ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε πάντα πρόθυμοι να μοιραστούμε τη γνώση που έχουμε αποκομίσει μέσα από την εμπειρία μας και να υποστηρίξουμε ανάλογες πρωτοβουλίες σε όλο τον κόσμο.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop