Επίσκεψη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, στον σταθμό μας στη Λυγιά Λευκάδας

Αμέσως μετά από την πρωτοποριακή δημιουργία του πρώτου επίσημου Δικτύου Δήμων για το Θαλάσσιο Περιβάλλον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και την συμμετοχή του στην πολύ παραγωγική πρώτη συνάντηση του Δικτύου, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Γιώργος Αμυράς, επισκέφτηκε έναν από τους σταθμούς του Δικτύου μας.

Στις 20 Απριλίου βρέθηκε στην Λυγιά της Λευκάδας, σε έναν από τους πλέον υποδειγματικούς σταθμούς, συνομίλησε και ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο κ. Καλό Χαράλαμπο για το όλο εγχείρημα και χαιρέτησε την καινοτόμα πρωτοβουλία της Aegean Rebreath αναφέροντας ότι «το δίκτυο δήμων που έχουν εγκαταστήσει σταθμούς συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων προστατεύει τον θαλάσσιο πλούτο της Ελλάδας και εφαρμόζει στην πράξη την περιβαλλοντική δημοκρατία, ενσωματώνοντας στις δράσεις του πρωτίστως τις τοπικές κοινωνίες» ενώ πρόσθεσε ότι «Το ΥΠΕΝ στηρίζει τη συγκεκριμένη δράση, που μειώνει σημαντικά το ανθρακικό αποτύπωμα και προσφέρει σημαντικά οφέλη για το βυθό και το περιβάλλον».

Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε έπειτα από σκληρή δουλειά να αναδείξουμε την προστασία των θαλασσών ως εθνικό ζήτημα μείζονος σημασίας όχι μόνο για την ευημερία των νησιωτικών και παραθαλάσσιων περιοχών αλλά και την συνεργασία των τοπικών κοινοτήτων ως απαιτούμενο συστατικό επιτυχίας.

 

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop