202122ΜΑΪ(ΜΑΪ 22)10:0023(ΜΑΪ 23)16:00Δράση Κέρκυρας | 22-23/05/2021

Πληροφορίες δράσης

Τοποθεσία:
Κέρκυρα

Ημερομηνία:
22 – 23 Μαϊου 2021

Τύπος Δράσης:
Υποβρύχιοι & Παράκτιοι καθαρισμοί
Ερευνητικές δράσεις
Διαβούλευση με την τοπική κοινωνία

Υποστήριξη:
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων

Aegean Airlines

Ένα Διήμερο Γεμάτο Δράσεις στην Κέρκυρα

Με μεγάλο ενθουσιασμό ολοκληρώσαμε ένα τριήμερο γεμάτο δράσεις στην Κέρκυρα, στην διάρκεια του οποίου εγκαινιάσαμε τον πρώτο μας Σταθμό Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων στο νησί. Από τις 21 μέχρι τις 23 Μαΐου πραγματοποιήσαμε μια σειρά από διευρυμένες δράσεις οι οποίες περιελάμβαναν υποβρύχιους καθαρισμούς στον όρμο της Γαρίτσας και στην Αλίπα Παλαιοκαστρίτσας, ερευνητικές δειγματοληψίες καθώς και ανέλκυση εγκαταλελειμμένων διχτυών.

Η αρχική μας αισιοδοξία όταν βουτήξαμε στον πεντακάθαρο όρμο της Γαρίτσας γρήγορα επισκιάστηκε από την αρκετά επιβαρυμένη κατάσταση στο λιμανάκι της Αλίπας στην Παλαιοκαστρίτσα καθώς οι απογοητευτικές εικόνες που αντικρύσαμε, ήταν σε πλήρη αντίθεση με ένα τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους όπως αυτό. Η ποσότητα των θαλάσσιων απορριμμάτων του λιμένα, τα οποία κείτονταν σε στρώματα, δεν μας επέτρεψε, παρά τις εντατικές προσπάθειες της ομάδας επί δύο ημέρες να πετύχουμε τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά είμαστε αισιόδοξοι ότι με την άμεση και ουσιαστική κινητοποίηση των τοπικών αρχών και των κατοίκων η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει προς όφελος του νησιού και του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παραμένουμε σε διαρκή επικοινωνία με τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για την παροχή τεχνικών συμβουλών και κατευθύνσεων, καθώς ο Δήμος είναι μέλος του νεοσύστατου Δικτύου Μπλε Δήμων για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και ελπίζουμε σε μελλοντικές δυναμικές κινήσεις και λύσεις.

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop