Η Κορσική ταξίδεψε στη Λευκάδα

Το ενδιαφέρον αντιπροσωπείας από το νησί της Κορσικής λάβαμε σχετικά με τις πρακτικές που έχει αναπτύξει ο οργανισμός μας. Η γαλλική αντιπροσωπεία ταξίδεψε στο νησί της Λευκάδας για την παρακολούθηση των δράσεων μας το σαββατοκύριακο 16-17.09 αλλά και την ενημέρωση για τα πεπραγμένα μας στο νησί. Αντιπροσωπεία που περιλάμβανε στελέχη από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές όπως και εκπροσώπους από την κοινωνία των πολιτών. Στόχο τους αποτέλεσε η διερεύνηση των συνθηκών για την μεταφορά των πρακτικών της Aegean Rebreath και στο νησί της Κορσικής.

Η επίσκεψη διήρκεσε 2 ημέρες και περιλάμβανε την επίσκεψη των Κορσικανών στο σύνολο των σημείων που επιχειρήσαμε! Παρακολούθησαν τις προσπάθειες ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών όπως και τις επιχειρήσεις καθαρισμού του λιμένα Περιγιαλίου. Την ίδια στιγμή, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το σταθμό συλλογής θαλάσσιων απορριμμάτων και ενημερώθηκε για τον αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί από τη λειτουργία του.

Παράλληλα, σε συνάντηση που οργανώθηκε μεταξύ του Δημάρχου Λευκάδας, του επικεφαλής της Aegean Rebreath και της κορσικανικής αντιπροσωπείας παρουσιάστηκαν λεπτομέρειες για το Δίκτυο Μπλε Δήμων και εξετάστηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας. Το διήμερο έληξε με την υπόσχεση πως θα υπάρξουν εξελίξεις σχετικά με τα θέματα που εξετάστηκαν.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop