Η μεγαλύτερη χαρά μας είναι τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα!

Και όχι μόνο η μεγαλύτερη χαρά αλλά και η ελπίδα και η ανταμοιβή της προσπάθειάς μας!
Το μεγάλο θέμα της προστασίας του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος δεν αφορά μόνο στην αντιμετώπιση αλλά και στην πρόληψη. Και τι πιο δημιουργικό και ελπιδοφόρο από το να έχουμε την ευκαιρία να μιλάμε, να απαντάμε και να προσφέρουμε πολύτιμη πληροφορία στα μέλη της μελλοντικής κοινωνίας, τα άτομα αυτά που με τον τρόπο σκέψης και δράσης τους από μικρή ηλικία θα συνεισφέρουν σε μία αρμονική συμβίωση με τη φύση.

Τα παιδιά, λοιπόν, είναι το μεγάλο στοίχημα στο περιβαλλοντικό πεδίο και ενώ στις περισσότερες δράσεις μας νιώθουμε βαθιά απογοήτευση από το μέγεθος της ρύπανσης, οι εκπαιδευτικές μας δραστηριότητες είναι αυτές που ισορροπούν την ελπίδα και την αισιοδοξία μέσα μας και μας δίνουν συνεχώς δύναμη να συνεχίζουμε.
Ακόμα και αυτήν την περίοδο με τους περιορισμούς κυκλοφορίας και με τα μέτρα πρόληψης διασποράς του Covid-19 σε ισχύ, επιλέγουμε να αξιοποιούμε τον διαθέσιμο χρόνο μας εποικοδομητικά συζητώντας με μαθητές για το πεδίο δράσης μας αλλά και αναλύοντας το μείζον περιβαλλοντικό ζήτημα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Αυτή τη φορά είχαμε την τύχη και χαρά να φιλοξενηθούμε από την Γ’ και Δ’ τάξη δημοτικού της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής σε μία τηλεδιάσκεψη όπου οι δασκάλες και τα παιδιά μας υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και πολλές ερωτήσεις! Και ενώ ο χρόνος μας πλέον είναι πολύ περισσότερος, τελικά αποδείχθηκε λίγος καθώς η συζήτηση κράτησε αρκετά και με πολύ ενδιαφέρον, ενώ κλείσαμε την κουβέντα με τα επόμενα βήματα της «συνεργασίας» μας με τους μαθητές.

Ελπίζουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πολύ συχνά τέτοιες τηλεδιασκέψεις αλλά αυτό για το οποίο ανυπομονούμε πραγματικά είναι να έχουμε σύντομα την ευκαιρία να επιστρέψουμε μέσα στα σχολεία για να ζήσουμε αυτή την μοναδική διαδραστική εμπειρία.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop