Καμπάνια #KalamataNoPlasticWaste

Με σύνθημα «Αναλαμβάνουμε δράση στην στεριά πριν τα απορρίμματα φθάσουν στις θάλασσες μας» και με την τοποθέτηση πινακίδων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, οι οποίες ενημερώνουν τους πολίτες σχετικά με τα ζητήματα θαλάσσιας ρύπανσης, σε πολυσύχναστα σημεία της Καλαμάτας, ολοκληρώθηκε το τρίτο μέρος του καινοτόμου προγράμματος που υλοποιούμε σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας και με τη Χορηγία του καφέ Nescafé.

Οι πινακίδες έχουν σκοπό να αφυπνίσουν τον κοινό (κατοίκους και επισκέπτες της πόλης) σχετικά με την πραγματική κατάσταση της θαλάσσιας ρύπανσης και με εικονογράφηση η οποία υπογραμμίζει το τεράστιο πρόβλημα των πλαστικών μίας χρήσης σε σχέση με την θαλάσσια ζωή. Πουλιά και ψάρια εμφανίζονται εγκλωβισμένα σε πλαστικές σακούλες, μπουκάλια ή ποτήρια του καφέ υποδεικνύοντας με ρεαλισμό αυτό που πραγματικά συμβαίνει στις θάλασσές μας: η θαλάσσια πανίδα υποφέρει και “πνίγεται” από τις επιλογές και πράξεις των ανθρώπων στη στεριά, με άμεσο αντίκτυπο όχι μόνο στη θαλάσσια ζωή και την ισορροπία του οικοσυστήματος αλλά και στην υγεία του ανθρώπου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας η Καλαμάτα αναλαμβάνει δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας καλές πρακτικές οι οποίες θα συμβάλλουν στον περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης που προέρχεται από τη στεριά και θα αποτελέσουν καλά παραδείγματα και για άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον, μέσω της συλλογής δεδομένων, θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη νέων πρωτοβουλιών και δράσεων.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop