Κάδοι ανακύκλωσης από καπάκια μπουκαλιών για τις παραλίες της Αντιπάρου!

Προχωράμε γρήγορα με ένα ακόμα φιλόδοξο πιλοτικό έργο και για αυτό το λόγο βρεθήκαμε για 2 ημέρες στην Αντίπαρο προκειμένου να συζητήσουμε με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία τα επόμενα βήματα.

Η χαρά μας όμως δεν περιορίστηκε μόνο στο γεγονός ότι είδαμε αγαπημένους συνεργάτες αλλά και στο ότι παραλάβαμε 400 κιλά καπάκια μπουκαλιών που συνέλεξε η τοπική κοινωνία. Καπάκια που θα μεταφερθούν στην Αθήνα και θα χρησιμοποιηθούν από τους Athens Makerspace για την κατασκευή κάδων ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν σε παραλίες της Αντιπάρου. Ένα πιλοτικό έργο που βασίζεται στη συνεργασία του οργανισμού μας με το Δήμο Αντιπάρου και στην υποστήριξη της Pepsico Hellas.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη του οργανισμού μας συζήτησαν με τις τοπικές αρχές ζητήματα τεχνικά αλλά και με εκπροσώπους της καφεστίασης δυνατότητες συνεργασίας προκειμένου το έργο αυτό να καταστεί οδηγός για το νησί.

Η Αντίπαρος είναι συμβολικό νησί για τον οργανισμό μας καθώς στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί διαφορετικές ολιστικές παρεμβάσεις για το θαλάσσιο περιβάλλον σε επίπεδο πρόληψης και απορρύπανσης. Ένα ακόμα παράδειγμα ιδανικής συνεργασίας ποικίλων φορέων με ένα και μοναδικό σκοπό: την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος…

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop