Καλοσωρίζουμε το 2023 κοιτώντας πίσω σε όσα έγιναν το 2022

Περάσαμε στο 2023 και μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το 2022 ήταν μια χρονιά ορόσημο για τον οργανισμό μας! Ήταν μια χρονιά που σαφώς ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και δικαίωσε τις προσπάθειές μας. Και το γεγονός αυτό μας δημιουργεί περισσότερες “υποχρεώσεις” ενόψει του νέου έτους!

Αν θα θέλαμε να συνοψίσουμε τα πεπραγμένα θα μπορούσαμε να επικεντρωθούμε σε 5 άξονες δράσεων.

Ξεκινώντας με τις προσπάθειες μας για την ενίσχυση και προώθηση της περιβαλλοντικής δημοκρατίας (βασικό στόχο του οργανισμού μας), είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε 5 νέα μέλη στο Δίκτυο Μπλε Δήμων, ενώ παράλληλα υπογράψαμε μνημόνιο συνεργασίας με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όπως και με ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ωστόσο, το σημαντικότερο βήμα ήταν η έναρξη των διαδικασιών για την απόκτηση νομικής οντότητας του δικτύου, προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς έχει αρχίσει ήδη η διαδικασία έγκρισης του καταστατικού από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων-μελών.

Σημαντική βαρύτητα δόθηκε και στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας. Μόνο το 2022 προχωρήσαμε στην υλοποίηση 4 σύνθετων πιλοτικών έργων σε δήμους του δικτύου σε συνεργασία με εταιρείες και ευρωπαϊκούς φορείς. Επίσης, δημοσιεύσαμε την πρώτη πανελλαδική έρευνα για τα μικροπλαστικά και προχωρήσαμε σημαντικά με την έρευνα για τα ιζήματα βυθού σε εθνικό επίπεδο.

Σπουδαία αποτελέσματα είχαμε και σε επίπεδο πρόληψης και απορρύπανσης των ακτών και των βυθών μας καθώς συλλέχθηκαν σχεδόν 280.000 ανακυκλώσιμα υλικά και 28 τόνοι αλιευτικών εργαλείων από τους Σταθμούς Συλλογής Θαλάσσιων Απορριμμάτων, ενώ υλοποιήσαμε 15 διευρυμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Τέλος, με χαρά υποδεχτήκαμε διεθνή και εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα στις δράσεις μας τα οποία επικοινώνησαν το μήνυμα μας για το τεράστιο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και την ανάγκη αντιμετώπισης του. Και φυσικά μόνο τιμή μπορούμε να νιώθουμε για το βραβείο της καλύτερης περιβαλλοντικής οργάνωσης που λάβαμε όπως και για το βραβείο Green Award που δεχτήκαμε από το περιοδικό The Economist.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν χάρη στη δική σας βοήθεια και στήριξη! Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε πως σταθήκατε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια και συμβάλατε σε κάθε προσπάθεια μας.

Σας ευχαριστούμε και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε με την ίδια επιμονή!

Καλή χρονιά με υγεία και δημιουργία!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop