Μία ακόμη τιμητική διάκριση για την Aegean Rebreath

Το βραβείο για την προστασία του περιβάλλοντος έλαβε η Aegean Rebreath στο πλαίσιο των του Thessaloniki Metropolitan Summit και των Green Awards που διοργανώνονται από το περιοδικό Economist. Η συγκεκριμένη βράβευση αφορά τις σημαντικότερες δράσεις που υλοποιούνται στην Ελλάδα για το περιβάλλον με τη συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και οργανισμών.

Η τιμητική αυτή διάκριση έρχεται ως αναγνώριση του έργου της Aegean Rebreath και της υποστήριξης που παρέχει σε δήμους της χώρας μας για τη διαμόρφωση και προώθηση στοιχειοθετημένων περιβαλλοντικών πολιτικών. Αφορμή για τη βράβευση αυτή αποτελέσε η υλοποίηση του καινοτόμου έργου «Μικρές Πράξεις-Μεγάλα Εγκλήματα» από την Aegean Rebreath, το Δήμο Πικερμίου-Ραφήνας, τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας και την BAT Hellas. Ένα ακόμα έργο που εντάσσεται στην κουλτούρα της Aegean Rebreath που προάγει τις συνέργειες μεταξύ ιδιωτικού φορέα και τοπικής αυτοδιοίκησης με βάση την πεποίθηση πως η προστασία του περιβάλλοντος αφορά όλους μας.

«Το βραβείο αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την Aegean Rebreath αλλά και για το Δίκτυο Μπλε Δήμων καθώς αναδεικνύει τη σημασία και το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης στην προστασία του περιβάλλοντος. Προσπαθούμε να τονίσουμε την ανάγκη ενίσχυσης της περιβαλλοντικής δημοκρατίας, ενεργοποίησης των τοπικών αρχών και κοινωνιών στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων. Και στο πλαίσιο αυτό, ο ρόλος των επιχειρήσεων μπορεί να είναι εξαιρετικά εποικοδομητικός» αναφέρει ο επικεφαλής της Aegean Rebreath κ. Σαρελάκος.

Είναι η δεύτερη φορά κατά την τρέχουσα χρονιά που η Aegean Rebreath βραβεύεται, καθώς μέχρι πριν από λίγους μήνες αναδείχθηκε ως η καλύτερη περιβαλλοντική οργάνωση της Ελλάδας (Hellenic Responsible Business Awards 2022).

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop