Προχωράμε σε στρατηγική συνεργασία με την fors.earth

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε με τη δημιουργία μιας σπουδαίας και υποσχόμενης συνεργασίας! Μια συνεργασία που βασίσθηκε σε ουσιαστική και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με τους εκπροσώπους της fors.earth και αποτυπώθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

Από την πρώτη στιγμή, κοινή διαπίστωση και των δύο εταίρων αποτέλεσε η κοινή προσέγγιση και στοχοθεσία σχετικά με τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον και σύμφωνα με την επείγουσα ανάγκη για την ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών. Το μνημόνιο συνεργασίας επικεντρώνεται στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών και συνεργειών, την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την προώθηση της ορθής διαχείρισης και επαναξιοποίησης των θαλάσσιων απορριμμάτων. Οι δύο εταίροι επίσης συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού σε ζητήματα εκπαίδευσης, υλοποίησης πιλοτικών έργων, παραγωγής πρωτογενών δεδομένων όπως και στην παροχή τεχνογνωσίας σε τοπικές αρχές για την προώθηση της μπλε οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

“Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Aegean Rebreath. Ο ενθουσιασμός και η ‘walk the talk’ νοοτροπία που χαρακτηρίζει την ομάδα της Aegean Rebreath και η δέσμευση της σχετικά  με την προστασία των θαλασσών μας θα πρέπει να κινητοποιήσει και τους πελάτες μας προκειμένου να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση» δηλώσε ο Δρ. Αλέξης Κατεχάκης (Managing Partner, fors.earth).

Ο επικεφαλής της Aegean Rebreath κ. Γιώργος Σαρελάκος επισήμανε πως «με τη συνεργασία αυτή στοχεύουμε στην ευρύτερη ενεργοποίηση των εκπροσώπων της αγοράς, καθώς η προστασία των ωκεανών απαιτεί τη συμβολή όλων. Προς αυτή την κατεύθυνση, γνωρίζουμε πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία της fors.earth αποτελεί για εμάς εγγύηση και προσφέρει αισιοδοξία για μια κοινή προσπάθεια που θα παράξει ουσιαστικά αποτελέσματα.»

Η συνεργασία αυτή αναμένεται να ενισχύσει και το έργο του Δικτύου Μπλε Δήμων μεταφέροντας, μεταξύ άλλων, συμπεράσματα που έχουν προκύψει από ευρωπαϊκες πρακτικές. Μία ακόμη συνεργασία για την οποία αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, γνωρίζοντας πως η αντιμετώπιση διεθνών προβλημάτων απαιτεί την ανάπτυξη διεθνών συνεργειών.

Σχετικά με την fors.earth

Η fors.earth αποτελεί μια κορυφαία γερμανική εταιρεία συμβούλων με έδρα το Μόναχο. Το έργο της εστιάζει στην ανάπτυξη στρατηγικών βιωσιμότητας και στην υλοποίηση τους μέσω της δημιουργίας συνεργειών με οργανισμούς που κατέχουν τη σχετική τεχνογνωσία. Για τον λόγο αυτό η fors.earth έγινε η πρώτη εταιρεία συμβούλων που ανέπτυξε συνεργασίες με την πλατφόρμα  “UN Ocean Decade”.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop