Προχωρήσαμε στην καμπάνια για το νερό βρύσης μαζί με την ΕΥΑΘ

Η βάση δεδομένων μας δείχνει πως το 72% των θαλάσσιων απορριμμάτων είναι πλαστικά και το 25% αυτών είναι πλαστικά μπουκάλια. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στα ελληνικά νησιά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για το λογό αυτό προχωρήσαμε μαζί με την Ε.Υ.Α.Θ. σε μία ακόμα πρωτοβουλία ενημέρωσης για το νερό βρύσης στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Σε συνέχεια της συνεργασίας και των δράσεων που έχουν προηγηθεί, προχωρήσαμε στην εγκατάσταση δύο περιπτέρων σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης και της Καλαμαριάς με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών για το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης και τη σύνδεση του με τη χρήση του νερού βρύσης. Παράλληλα, 2.000 επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια και 350 τσάντες από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού δόθηκαν στους πολίτες που επισκέφθηκαν τα περίπτερα, συμπληρώθηκαν 320 ερωτηματολόγια και ενημερωτικό υλικό στάλθηκε μαζί με 88.000λογαριασμούς νερού.

Οι επισκέπτες ήταν πολλοί και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία. Τα αποτελέσματα των ερωτηματολογίων θα αξιοποιηθούν, ενώ θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την Ε.Υ.Α.Θ. καθώς στοχεύουμε στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερων στοχευμένων παρεμβάσεων.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop