Σημειώνεται πρόοδος στην υπόθεση της υποβρύχιας χωματερής της Άνδρου

Ενθαρρυντικές είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της υποθαλάσσιας χωματερής της Άνδρου! Βρεθήκαμε στην αποστολή του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) που οργανώθηκε με στόχο την ολοκλήρωση των ερευνητικών προσπαθειών για την επιβαρυμένη περιοχή. Η τελευταία μας αποστολή στο νησί πραγματοποιήθηκε σχεδόν πριν ένα χρόνο και συνέβαλε στη διαμόρφωση μελέτης σχετικά με τη χαρτογράφηση της περιοχής. Η μελέτη αυτή είχε ως αποτέλεσμα την ουσιαστική ενεργοποίηση της κεντρικής διοίκησης, η οποία στη συνέχεια έβαλε ως στόχο την απορρύπανση και αποκατάσταση της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Γραφάκο και τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Σουσούδη στο νησί, όπου και διαπιστώσαμε τις προσπάθειες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. για την ογκομέτρηση των απορριμμάτων που βρίσκονται στην ακτή και στο βυθό. Η μελέτη που θα προκύψει αναμένεται να παράσχει και τις τελευταίες απαραίτητες πληροφορίες προκειμένου να δρομολογηθεί το επόμενο βήμα. Το Υπουργείο έχει εκφράσει την αποφασιστικότητα του προκειμένου να αναζητηθούν οι σχετικοί πόροι που θα προϋπολογιστούν με βάση τα ευρήματα που έχουν προκύψει, επιτρέποντας το μοναδικό εγχείρημα της απορρύπανσης της περιοχής.

Μετά από 5 χρόνια πιστεύουμε πως οι συνθήκες είναι ευνοϊκές! Οι εταίροι αποδεικνύουν πως θέλουν να εργαστούν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα. Είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για το θαλάσσιο περιβάλλον του Αιγαίου, το νησί της Άνδρου όπως και μια δικαίωση για τους εθελοντές μας και τους ανθρώπους που μας στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια!

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop