Συνάντηση με τον περιφερειάρχη για την επέκταση των δράσεων μας στην Πελοποννήσο

Συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα είχαμε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νίκα για την επέκταση των δράσεων μας στις παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου. Ο κύριος Περιφερειάρχης έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο μας και τις προτάσεις μας για το θαλάσσιο και παράκτιο περιβάλλον στην Πελοπόννησο.

Ο οργανισμός μας πριν λίγο καιρό απέστειλλε προτάσεις στις περιφερειακές αρχές στο πλαίσιο του Δικτύου Μπλε Δήμων, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 βασικούς άξονες δράσεων για το θαλάσσιο περιβάλλον σε όρους πρόληψης και απορρύπανσης. Σε συνέχεια των προτάσεων μας προχωρήσαμε στην ενημέρωση του κυρίου Περιφερειάρχη για το Δίκτυο Μπλε Δήμων αλλά και για τις δράσεις μας στην Καλαμάτα που προσχώρησε στο δίκτυο στις αρχές του χρόνου. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι μας πληροφορήθηκαν για τα προβλήματα της περιφέρειας αλλά και για τις ανάγκες που εντοπίζονται.

Ο κ. Νίκας τοποθετήθηκε θετικά για τις προτάσεις μας αλλά και πιθανή ευρύτερη συνεργασία, καθώς πρότεινε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της περιοχής στη βάση σύναψης σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των δήμων και των περιφερειακών αρχών.

Add Comment

to top
0
0
Το Καλάθι σας
Το καλάθι σας είναι άδειοΠίσω στο Shop